Alla vill bara gå hem

Sjölin, Daniel

| 2014

Den populära programledaren och författaren Daniel Sjölin gör en efterlängtad comeback under eget namn med ett fascinerande och sällsamt nutidsreferat som varnar för det stora sammanbrott som väntar mänskligheten. “‘Alla vill bara gå hem’ är bland det häftigaste jag läst på svenska på länge. Löst kretsande kring en trivial vardagssituation - morgon, mörker, dagislämning - väver han ihop ett ohämmat flöde av hisnande framtidsvisioner, ett kalejdoskop av sinnesintryck, dystopier, tankefragment, naturvetenskapliga rön. Skräcken och sorgen inför alla de miljökatastrofer som väntar det uppväxande släktet däms upp av tomma fraser och arga försvarstal, men brusar ändå fram i en mardrömslik, surrealistisk orgie som får läsaren att tappa andan.” (Jens Liljestrand, Expressen) Nu får det fan vara nog. Nu måste man beta av puckeln med mejl och tänka ut rätt...

Madame Medusa

2018-12-23

Sååå bra. Älskar denna lilla novell. Samhällskritik, orealistisk realism, allt nerkokat till en mustig, sjuk bild av vårt nu som känns helt sann.

Bra bok

Sandra Björn

2014-07-13

Samhällskritik från utsidan och in. Förnekande och bedjan om förlåtelse. Svart och naket.

Sofia Grundtman

2014-05-25

"Bara ett fall ned från kärleken finns ju ärligheten kanske kvar. Detta plågade och tömda i varandras ögon"

Christer Fasth

2014-05-17

Jag dammade av min läsplatta och lånade boken på biblioteket. Otrolig kaskad av bilder, ord, känslor, namn ibland dystert, ibland humoristiskt. Novell-format passar bra. En längre berättelse hade fått mig att storkna.