Alla har ett hungrigt hjärta

Sortland, Bjørn

| 2009

Flag from sv

43


I Alla har ett hungrigt hjärta gestaltar Bjørn Sortland känsligt och insiktsfullt en ung kvinnas tankar när hon ställs inför det som absolut inte får hända. En berättelse om ett livsavgörande, oåterkalleligt beslut, en fråga som ställs på sin spets: Vad betyder det egentligen att leva i nuet? Ur Alla har ett hungrigt hjärta: "- Det var ett misstag. Sorry. Problemet är inte bara Katrine, säger jag. - Nej, säger han. Det är väl det som är problemet. Men det är väl ingen idé att snacka mer om det. Eftersom du säger att det var ett misstag, menar jag. - Nej ... säger jag, och är förvirrad. Är han smartare än jag, har han fattat hela grejen? Eller vad är det? - Jag tycker om att köra, säger Erik. Då slipper jag tänka. Kan jag köra dig någonstans? Eller ska vi bara åka en liten sväng? - Jag vill egentligen till Oslo, säger jag utan att låta orden passera hjärnan. Hade det inte varit...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Michael Nystås

2010-08-01

Betyg

Älskvärd liten berättelse, skriven på ett vackert, avvaktande och poetiskt språk, om ett tillfälligt möte mellan 16-årig flicka och 19-årig pojke som får dramatiska konsekvenser. Sortland lämnar oss med ett slut som hänger i luften men ändå andas svagt av hopp. En fin bok som jag rekommenderar.

Felicia Dahlqvist

2010-06-14

Betyg

Den här boken gick snabbt att läsa och utspelar sig under en ganska kort tid i huvudpersonens liv. Jag kan gilla att läsa sånthär ibland. Dock kan en sånhär bok inte få mer än 3 av mig.