Alkemins eviga eld

Jansson, Anna

| 2011

I Anna Janssons nya Maria Wern-deckare brottas Gotlandspolisen med en mördare som visar sig följa alkemins principer. Jakten på den fanatiske gärningsmannen rör sig från ett gammalt konstnärskollektiv på Gotland till Kosta Boda Art Hotel. Den nu åldrade glaskonstnären Justus Hartman var en av de sista alkemisterna. Det som drev honom var inte tanken på guld och rikedom, utan mystiken. Hårt förbundna, som i en sekt, höll han sina lärlingar. Nu vill någon ta del av den innersta hemligheten innan Justus går i graven och en tidig morgon blir han bortförd från Visby lasarett i en stulen färdtjänstbuss. Hans borson, kommissarie Tomas Hartman, söker sin farbror i Mästerby. Allt är sig likt i glashyttan fast fyrtio år förflutit. Minnet av Angelika, en förlorad kärlek, får honom att förlora fästet i sitt äktenskap. Det finns saker han aldrig har kunnat berätta för sin fru. En skuld som tyngt honom...

A

Anne Hansson

2019-12-18

Inte en av hennes bästa böcker

Helt okej bok!

A

Anna Jensen

2015-08-16

Mycket spännande och välskriven, som vanligt!

Jag tycker denna var lite ojämn, stundom var den ganska tråkig med lite upprepningar och stundom jättespännande. Men eftersom jag är rätt förtjust i karaktärerna och deras liv läser jag gärna en Anna Jansson till och böckerna är rätt underhållande, även om denna var lite småseg som sagt.

Mats Sigfridsson

2015-05-06

Anna Jansson sprutar ut böcker och det märks i denna Maria Wern deckare. Det känns som ett hafsverk. Många sk deckardrottningar tror att bara man följer mallen med lite trassliga relationer, några otäcka mord och försöker få till lite spänning så räcker det för de flesta deckarläsare. jag kan bara konstatera att den här boken inte räcker för mig. Tråkigt och utan spänning. Nej Anna Jansson lite mer kvalitet behövs för att jag ska känna mig tillfredställd efter en bok.

Helena Rasmusson

2014-05-06

Helt ok deckare! Välskriven och underhållande! Lite förutsägbar!

Y

Yngve Carlsson

2014-03-14

Vår lokala deckardrottning håller en jämn kvalitet och är läsvärd missar sällan hennes böcker.

Nja denna bok var inte en av mina favo det är väl det jag kan säga men den var helt okej ändå

Kerstin Hellgren

2013-12-16

Tyvärr tyckte jag den var tråkig!

Blommiga Barbro

2013-09-08

Marie Richardson läser bra, men boken är bedrövligt tråkig!

L

Lisa Eliasson

2013-05-31

Svårt att lägga den ifrån sig.

Maria Mobiny

2013-03-23

Likabra som övriga böcker av Anna Jansson, kul att det utspelades till en del i Kosta.

Jenny Jansson

2013-01-18

Gillar som vanligt Anna Janssons böcker. Spännande in i det sista. Jag tycker att det är lite roligt när då vävs ihop med nu.

Lena L

2012-07-17

Bra semesterunderhållning men lämnar inga bestående intryck.

Maria Sundin

2012-07-13

Jag letar efter den perfekta deckaren. Det här var inte den.

eva arkelid

2012-06-28

tråkig

Jag har läst 12 böcker av Anna Jansson, bara för att hon är sjuksköterska som jag, och trivs med hennes sätt att berätta och att hålla historien levande hela vägen.

Lotta Lettenström

2012-03-05

Trivsam och lättläst deckare i bästa Anna jansson stil. Tyvärr hinner man glömma polisernas privata berättelse mellan böckerna så den röda tråden där var svår för mig att plocka upp denna gång, men annars bra!

F

Frida Simonsson

2012-01-18

Trevlig och spännande, som de andra hon skrivit. Inget utöver det vanliga dock.

Rätt förutsägbarhet.

S

SivLouise Orädd

2011-09-21

Lätt att lyssna på i ett sträck. Man måste hänga med för att kunna hålla ordning på händelserna

Ja jo nja eventuellt! Blir väldigt ambivalent över vad jag ska säga om denna bok... visst har den godbitar och den är inte helt värdelös men det kändes som om en bok som man skulle igenom för att hålla koll på huvudrollsinnehavarna inför nästa bok.

Jessica Nilsson

2011-09-11

Brukar älska hennes böcker. Den här va bra men hon har skrivit bättre

Marina Trenkoska

2011-08-30

Inte intressant någonstans...Tråkig...

Pia Stendahl

2011-08-18

Jag har läst alla Anna Janssons böcker hittills men hon hör inte till en av mina favoritförfattare direkt. Hon är väldigt ojämn och ”flummar” ut för mycket i bland. Men i Alkemins eviga eld tycker jag att Jansson får ihop det ganska bra. Det är en riktigt spännande historia skriven i ett högt tempo. Språket flyter på bra och gestaltningen av karaktärerna är målande.

Intrigen är annorlunda vilket jag uppskattar. Den sticker ut bland de vanliga deckarintrigerna som finns i de flesta svenska deckare. Men ändå så är det något jag saknar för att ge boken ett högre betyg än tre. Jag har funderat en hel del på vad det kan vara men jag tror att jag saknar finnes och orginalitet.

www.bokbrus.se finns fler ljudboksrecensioner.
/pia

Rasmusmatte .

2011-07-24

Gillade denna deckare. Ibland tycker jag Anna Janssons böcker är lite "svårsmälta" och komplicerade med denna bok var en rikttig hit.

Kristina Simar

2011-05-30

Anna Jansson har genom Eva Röses strålande rolltolkning av Maria Wern i flera tv-serier gett henne ett ansikte och det känns bra. Jag tycker om att ha en bild av olika karaktärer i böcker. Anna Jansson är enligt mig en av de bättre av våra svenska deckardrottningar. Hon är en skicklig berättare och getaltar utmärkt. Hon skriver på ett enkelt och lättsamt sätt och ibland är boken en riktig bladvändare. I den här boken stegras spänningen hela tiden och inte förrän precis i slutet avslöjas vem som är mördaren och hur allt hänger ihop.

Maria Johnson

2011-05-26

Anna Jansson är skicklig på att berätta spännande historier med en extra knorr. Jag lyssnade på den här och inläsningen är mycket, mycket bra gjord av Marie Richardsson.

Camilla Eriksson

2011-05-21

Denna deckare får tre plus av mig, dock tycker jag boken hade för många sidor, men spänningen är bra inte för en på slutet får man reda på den skyldiga är.