Alias monster

Russell, Sue

| 2024

Den fängslande och sanna berättelsen om Aileen Wuornos, USA:s första kvinnliga seriemördare. Den 30 november 1989, på en enslig plats längs en motorväg i Florida skjuts den 51-årige Richard Mallory ihjäl av en naken, blond kvinna. Medan han lider en långsam och plågsam död tar kvinnan ifrån honom hans värdesaker och kör hans Cadillac tillbaka till motellet där hennes älskarinna väntar. Efter mordet på Richard Mallory återfinns tre mördade män på lika många veckor, en mordvåg som snart kommer att trappas upp. Under efterföljande år ger Aileen Wuornos sig ut på USA:s vägar, under täckmanteln som en prostituerad, med avsikt att döda. Wuornos gripande blir startskottet på en rättegång som kommer att skapa en världsomspännande mediefrossa. Vem var den våldsamma manshataren Aileen Wuornos egentligen? Det här är berättelsen om en mördare som förbryllade profileringsexperterna...

Lotta Ek

2011-08-09

Jag har läst boken tre gånger, lä'st allt jag kommit över på nätet och sett nästan allt jga kan hitta i filmväg (typ tuben) om denna kvinna - hon fa¨scinerar mig och skrämmer mig!

boken var helt klart värd en femma, en bok som får mig att vilja läsa den igen så fort jag avslutat sista sidan!!!

L

Linda Bohlin

2011-08-09

Tragisk absolut! En gripande berättelse om Aileen Wournos som kanske aldrig egentligen hade en chans i detta samhälle. Präglad från barndomen. Tyvärr tycker jag författaren skrivit boken alldeles för rörigt och ibland lite för torrt. Men en 3.a får den för stor research och intressant skildring.

Ett mycket tragiskt fall om en kvinna som desperat sökte efter kärlek men aldrig fick en chans. Glöm allt du fått se i filmen "Monster", detta är den sanna berättelsen!