Albinon

Engman, Pascal

| 2025

Vattenfestivalen 1997. Polisen Tomas Wolf har tagit sina barn på en båttävling i Stockholm när ett lik flyter upp framför åskådarnas ögon. På den döde upptäcks en halvt bortskrapad tatuering som Tomas vagt känner igen från sin tid som FN-soldat på Balkan. Samtidigt tar journalisten Vera Berg emot en automatkarbin på en ödslig parkeringsplats i Malmö. Hon ska visa för läsarna hur lätt det är att köpa vapen. Affären för henne vidare till de kriminella MC-gäng hon tidigare haft kontakt med.Från varsitt håll nystar Tomas och Vera i en härva som leder mot ett uppblossande krig mellan juggemaffian och MC-gängen. Och innan sommaren övergått i höst blåser det upp till full storm.Albinon är fjärde delen i deckarduon Engman och Selåkers serie Skymningsland.

Inte lika bra som tidigare. Mindre spännande men ändå läsvärd, betyg 3,5.

Britt-Marie Kullin

2025-02-19

Betyg: 4 av 5.
Den här boken, Albinon, är den fjärde boken i serien Skymningsland, av författarna Pascal Engman och Johannes Selåker. Jag har läst dom tre tidigare böckerna i serien, och tyckt om dom allihopa.
Och den här fjärde delen var även den bra. Den utspelar sig 1997, och det är roligt och nostalgiskt att läsa om nittiotalet. (Jag var 36 år 1997). Jag gillar också att verkliga händelser blandas in i berättelsen.
Jag kommer absolut att följa serien vidare, för jag vill veta vad som händer journalisten Vera Berg och polisen Tomas Wolf i framtiden. Och jag kan verkligen rekommendera boken. Men läs allra helst serien från början.
Jag varvade e-boksläsning med ljudbokslyssning, i 1,25 hastighet, mycket bra inläst av Jonas Malmsjö.