Albino

Kallentoft, Mons

| 2019

Kriminalinspektör Zack Herry är tillbaka i ett rafflande actiondrama med ett rått Stockholm som fond. En man hittas död i novembersnön intill en motionsslinga. Hans ena arm har huggits av vilket lett till att han förblött. Kort därpå kidnappas en kvinnlig modell. Båda offer är albiner.På Särskilda enheten försöker Zack Herry och hans kollegor förstå sambandet. Har den smutsiga handeln med albinokroppsdelar nått Sverige? Samtidigt dras Zack in i en alltmer komplicerad relation till Hebe, som kan vara hans syster. När hennes liv plötsligt hänger på honom händer det som inte får hända.ALBINO, den sjätte delen i den populära Herkulesserien, baseras löst på myten om Herkules sjunde stordåd: jakten på den vita tjuren. Genom att smälta samman då- och nutid och kombinera våldsamma actionscener med känslomässiga reflektioner skapas ett unikt kriminaldrama.

A H

2021-08-02

Jag hoppas inte det var den sista

Helena Nilsson

2020-11-01

Mycket bra som vanligt!

Maria Jacobsson

2020-02-13

Bra bok, men något svagare än de andra i serien. Kanske beror detta på att Zack inte hade en så framträdande roll i boken som han brukar. Längtar efter nästa bok i serien!

Julia Gedin

2020-01-14

Jan Svensson

2020-01-12

Började bra men halvvägs stannade det av. Togs sig på slutet igen och nu är det egentligen den övergripande ramhistorien om Zack, syster Hebe och mamma Olympia som är mest intressant. Tempo, våld och spänning är på samma nivå som i de tidigare i serien. Ser fram emot nästa del.

Fascinerande, mörk & välskriven!

Minna Matson

2019-10-16

Den här serien har det mesta och jag förstår varför den är så populär i Sverige. Spänning, vänskap, lojalitet, en dos kärlek och ännu mer spänning. Det är en bladvändare, som de andra, och jag älskar cliffhangern och att karaktärerna alltid utvecklas. Som alltid vill jag bara veta mer.

Britt-Marie Kullin

2019-10-14

Betyg: 4,5 av 5.

Boken Albino är den sjätte boken om Zack Herry och hans kollegor på Särskilda enheten i Stockholm. Dom fyra första böckerna skrev Mons Kallentoft tillsammans med Markus Lutteman. Men dom två senare böckerna har Mons Kallentoft skrivit tillsammans med Anna Karolina. Serien kallas Herkulesserien och baseras på Herkules stordåd, från den grekiska mytologin. Och serien planeras bli tolv böcker. Dom fem tidigare böckerna heter Zack, Leon, Bambi, Heroine, och Falco.

Albino är, precis som alla dom tidigare böckerna, väldigt bra. Mycket spännande, rå, blodig, och oförutsägbar. Det här är verkligen en av mina favoritbokserier. Jag rekommenderar varmt boken, som säkert även kan läsas fristående. Men jag tror inte den är lika bra då, som om man följer serien från början. Så jag rekommenderar verkligen hela Herkulesserien.