Ljudbok

Albatross

Cleeves, Ann

| 2020

Flag from sv

35


Poliskommissarie Matthew Venn står utanför kyrkan i det lilla samhället Barnstaple i norra Devon och betraktar sin fars begravning på avstånd. Samma dag som Matthew vände ryggen åt den strikta frikyrkliga församling han växt upp i, förlorade han också kontakten med sin familj.Nu är han tillbaka i sina barndomstrakter, inte bara för att sörja sin far, utan för att ta sig an sitt första stora fall i polisregionen Two rivers. En man har hittats mördad på stranden nära Matthews nya hem: han har blivit knivhuggen, och han har en albatross tatuerad i nacken. Matthew lägger all sin kraft på att hitta gärningsmannen, och det blir en jakt som tar honom och hans team tillbaka till människorna från förr, och de livsfarliga hemligheter de döljer.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Henrik Johansson

2020-07-29

Betyg

Första boken i ny serier och en ny polis. Bara det 😊 Spännande gåta och bra slut men den griper inte riktigt taget

E

Ewa H

2020-05-21

Betyg

Bra intrig och lite spänning här och var, välskrivet som vanligt. Men det tar nog ett tag innan kommissarie Matthew Venn känns lika välbekant och personlig som Jimmy Perez och Vera Stanhope.

M

My Thulin

2020-03-10

Betyg

I den här nya serien tar Cleeves med oss till Devon. I denna bok får vi lära känna Mathew Venn , en väldigt sympatisk poliskommissarie som ibland skulle må bra av en stor dos självförtroende.
Mathew har precis flyttat tillbaka till sina barndomstrakter tillsammans med sin make Jonathan.
Boken börjar med att vi får vara med när han betraktar sin fars begravning på avstånd, han är uppväxt i en strikt frikyrklig familj och har uteslutits ur familjen på grund av hans val i livet.
När han står där och ser hans familj ta farväl av hans far så ringer telefonen, och när han svarar får han reda på att en man hittats död på stranden.
Den döda mannen heter Simon Walden och har en stor albatross tatuerad i nacken.
Här ifrån får vi följa Mathew Venn och hans kollegor när de försöker hitta mördaren, en resa som blir spännande och innehållsrik.

Jag njuter verkligen av att läsa den här boken.
Precis som jag upplever i Cleeves tidigare böcker har hon ett väldigt målande personporträtt vilket gör att man snabbt lär känna karaktärerna.
Man blir snabbt engagerad i vilka val de tar och hon lyckats med något som många inta klarar av, att låta människorna i boken skriva historien.
Adderar man sedan till de fantastiska miljöbeskrivningarna så blir de här helt klart en riktigt fullträff för mig.