Ett par i yngre medelldern med hund hyr en avskilt belgen stuga ver sommaren. Att deras relation r p vg att ta slut r det ingen av dem som riktigt orkar berra, allra minst han, trots en ymnig konsumtion av bag-in-boxvin och l i vrmen. Dessutom ses de ju allt mindre: hon frsvinner allt oftare till jobbet i Stockholm samtidigt som han och hunden tillbringar alltmer tid p den nrbelgna golfbanan. Lngsamt, nstan omrkligt, avskrmas han genom sitt golfande och drickande inte bara frn henne utan ocks frn sig sjlv och verkligheten, fr att slutligen dras in i ett akut frvirringstillstnd. Vad r det som hnder egentligen? Och vem r den dr Andy Warhol-liknande figuren som smyger runt knutarna?
Fr en som aldrig betrtt en goflbana och vars enda kunskaper om golf hrstmmar frn Gran Zachrisson-kommenterade tourtvlingar p tv bara fr att man inte orkar resa sig ur soffan och knppa av blir den hr boken jobbig. Man kan sga att den har arton kapitel, ett fr varje hl och dessa beskrivs mycket nogsamt vad gller val av jrntreor eller trfemmor, hookar, puttar och bunkerslag, samt fr mig obegriplig pongrkning.
Allting dremellan r dock spnnande och intressant och vlskrivet. Jag skummade ver alla golfavsnitt och kanske missade jag ngot dr, fr nr boken var slut frstod jag nd inte riktigt vad som hnt.
2010-06-24
Det var med frvntan jag brjade lsa boken, fr Hans Gunnarsson brukar fnga mitt intresse. Men det var fr mycket golf i den hr boken fr min smak. Tyvrr.