Al Dente - Italiensk matlagning på riktigt

En lustfylld resa genom den italienska matkulturen i dofter, smaker och bilder. Vi visar hur du tillagar, äter och umgås kring italiensk mat och hur du använder dig av de bästa svenska råvarorna. En bok som drivs av kärlek till den italienska maten och det svenska landet. Svenskarna lagar italiensk mat som aldrig förr. Men kanske har du, som många andra, känt att det inte riktigt smakar som i Italien? Det beror naturligtvis på miljön, att njuta av en skaldjurspasta i Neapel är en annan upplevelse än att servera den hemma vid köksbordet. Men valet av råvaror och små detaljer i tillagningen gör också skillnad liksom stämningen kring bord och grytor för att få till la vera cucina italiana: italiensk matlagning på riktigt. På riktigt? Inte ett recept på tomatsås utan fem. Inte samma oliv­olja till allt utan minst fyra olika. Inte kokfärdig gnocchi utan egenhändigt knådad. Inte bara en rätt...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok