Advokaten

Grisham, John

| 2016

Flag from sv

18


Sebastian Rudd är ingen vanlig advokat. Han är en enstöring som driver firman från baksätet på sin skottsäkra van ? komplett utrustad med vapen, läderstolar och en bar. Chauffören agerar även hans livvakt, notarie och caddie. Rudd är en arbetsnarkoman med sömnsvårigheter som en gång i månaden tar en drink med sin exfru för att diskutera vårdnaden om deras sjuårige son.Han tar sig an klienter som andra advokater inte skulle ta i med tång ? däribland en ökänd brottsling som sitter i dödscell och en missbrukare som sägs vara medlem i en satanistisk sekt och anklagas för mordet på två små flickor. Sin hårda framtoning till trots är Rudd driven av rättvisa, även om han har sin egen, inte helt moraliska, uppfattning om hur den skipas.När Rudd, som på fritiden agerar manager åt en kampsportare, tar med sonen på en matchkväll brakar helvetet lös. Plötsligt befinner sig Rudd i en farlig...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

janne lindh

2021-08-08

Betyg

Proffsigt, ganska underhållande och tufft skrivet. Men ändå känns det ibland som om historien går på tomgång och det blir lite tjatigt.

A

Andreas Thagg

2017-06-15

Betyg

Underhållande historia om någon slags skjutjärnsadvokat som är underhållande men inget man ägnar många tankar på i efterhand.