5:e Moseboken

Larsson, Christina

| 2007

Flag from sv

99


Tidigt en grådisig, kulen måndagmorgon i april får 112 larm om ett brutalt överfall på en medelålders man på Andra Långgatan i Göteborg.Den morgonpigga äldre anmälaren ringer på nytt efter en trekvart och är synnerligen upprörd över att larmet har negligerats?För kriminalkommissarie Ingrid Bergman och hennes team börjar den nya veckan hektiskt.Vem är den bestialiske gärningsmannen som tycks ha upplösts av gryningsljuset?Christina Larsson rör sig hemvant i olika göteborgska miljöer. Med samma insikt i de olika livsstilar som frodas på Andra Långgatan som i arbetssätt och jargonger på Polishuset på Ernst Fontells Plats skapar författaren en plats för läsaren i Ingrid Bergmans innersta krets.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Mats Sigfridsson

2020-10-28

Betyg

Ok svensk standarddeckare men förutsägbar. Betyg 2,5

Monika W

2018-08-04

Betyg

Jag är ju svag för böcker som utspelar sig i min gamla hemstad Göteborg, så när jag hittade den här serien på bokrean 2013 kunde jag bara inte stå emot. Alla de fyra delar som var utgivna då (nu ska det komma en femte del också) hamnade i min kundkorg. Tillfällena att läsa första delen har varit många, men sanningen är nog att den inte har lockat mig tillräckligt. När det nu var dags för den årliga hotellvistelsen i Göteborg så fick den till slut följa med. Läs mer på min blogg

A H

2018-04-07

Betyg

.

E

Evasbokhylla

2018-02-23

Betyg

En lättläst och spännande bok!

S

Betyg

Riktigt bra bok av Christina Larsson

Pernilla Nilsson

2016-04-15

Betyg

Håller på och testar för mig nya författare, men antingen har jag blivit kräsen och läst "för bra" böcker tidigare, eller också är det svårt att hitta nya riktigt bra författare.
Betyg på denna bok, 2 med anledning: boken baseras på utredningen och enbart ur polisernas perspektiv = mycket utredningsprat, i stort är det det som boken handlar om.
Simpel story, förutsägbar, givna sidospår som är noga detaljerade i sina beskrivningar. Och något som störde mig: att alla (och det är många) nämns vid sina namn femtioelva gånger, och helst med både för och efternamn. Tjatigt och det blev en hang-up för mig.
Så tyvärr.. Jag får leta vidare bland författarna.

Rasmusmatte .

2014-03-11

Betyg

Jättespännande

Blommiga Barbro

2013-10-21

Betyg

Ska detta föreställa ett skämt? Något så bedrövligt dåligt! Uppläsaren passade inte heller!

Marc Moore

2013-04-14

Betyg

Lite tråkigt / osannolikt att jag hela tiden ligger tre steg före ett helt utredningsteam! Väldigt förutsägbar och övertydlig.
Lite kul var de dock att läsa om Göteborg.

Marita Ryen

2012-07-16

Betyg

Lite för förutsägbar och inte så spännande. Tillräckligt bra för att lyssna färdigt på ändå. Betyg en svag 3:a.

Annika Olsson

2012-05-22

Betyg

För lite spänning och för mycket utredning.