5:2-dieten : friskare, smalare och längre liv med halvfasta

Mosley, Michael

| 2013

5:2-dieten - uppmärksammad ny dietbok av läkaren Michael Mosley som gjorde den omtalade BBC-dokumentären Eat, Fast, and Live Longer som visades i SVT:s Vetenskapens värld5:2-dieten, eller halvfasta, är det absolut senaste inom hälsa och redan uppmärksammat i svenska tidningar och på bloggar.Ät som vanligt fem dagar i veckan och halvfasta två dagar, men med riktig mat. De vetenskapliga bevisen är entydiga:  ett minskat kaloriintag ger en friskare kropp och ett längre liv ? på köpet får man också en lägre vikt.Michael Mosley lever som han lär och halvfastar måndag och torsdag varje vecka, dvs lever på 600 kalorier två dagar i veckan och äter precis som vanligt de övriga fem dagarna.Våra kroppar är byggda för att klara perioder av sämre tillgång på mat, men om det blir för många dagar i sträck går kroppen ner på sparlåga. Med den här metoden gör kroppen inte det, utan...

Susanne Rydvald

2016-11-08

5:2 Dieten --- 5 eller 2 stjärnor ? Nej fem är den inte värd så det må bli fattiga två

Susanne Rydvald

2014-03-03

Denna bok innehåller inte mer än det jag redan praktiserade i flera år. Dessutom tog det halva boken att komma till temat och resten var bara en massa repetitioner - en svag tvåa

Kim M. Kimselius

2013-08-23

Det här är ingen bantningsbok, det är en livsstilsbok som får dig att må bra. Läs mer här: http://www.boktipset.se/blogg/kimselius_bokblogg/2013/08/23/52-dieten-far-mig-att-ma-bra/

Kim M. Kimselius

2013-08-23

Lena L

2013-08-11

Mycket bra sammanfattning och fördjupning kring 5:2-dieten.

Britt-Marie Kullin

2013-07-31

Jag är nu inne på min åttonde fastevecka, och har genomfört fjorton halvfastedagar nu. Och jag känner verkligen att det här är något för mig. Det fungerar jättebra, och jag mår alldeles utmärkt.

Så det var roligt att nu få läsa boken som ”alla pratar om”. Jag har väl läst det mesta i boken förr, på nätet, i bloggar, i Facebook-grupper, och i tidningar. Och jag har ju sett dokumentären ”Eat, Fast, and Live Longer” på SVT Play.

Till er som är nyfikna på ”5:2-dieten” så rekommenderar jag verkligen den här boken. Och även till er som redan har börjat med den.