Sarah Sargeant, skådespelerska/servitris, har varit singel i tre år och har inte haft sex på 351 dagar. Torkan är så extrem att Bob Geldof nog hade arrangerat en välgörenhetsgala bara han vetat om det.De senaste fem månaderna har hon samlat mod till att bjuda ut den tunnhåriga bartendern med ölmage nere på stampuben, men när hon får till svar att han hellre stannar hemma och ser Narnia på dvd svär hon på att aldrig ha något med det motsatta könet att göra igen. Hennes familj och vänner tycker annorlunda. De anmäler henne till en dokusåpa (som hon visserligen inte vill vara med i, men rackarns vad det svider när hon inte blir uttagen), övertalar henne att gå på speed-dejting och att starta en blogg.Och helt plötsligt upptäcker Sarah att hon har ett uppdrag att utforska femtio sätt att hitta den rätte. 50 sätt att träffa den rätte är den roligaste, fräckaste och fyndigaste romantiska...
2014-03-04
Nej, denna bok var inte vad jag hade trott den skulle vara. Själva historien var det inget fel på, men jag retade mig enormt på vissa karaktärer, mest huvudpersonen. Hon var så barnslig och jobbig och bara ställde sig och skrek "uuäähh!" så fort det inte blev som hon ville. Det var ibland svårt att känna sympati med henne.
Det som räddar betyget från att bli en 2:a är att sista halvan av boken var bra, främst slutet som bjöd på några vändningar och överraskningar.
I början skrattade jag hela tiden av den här boken! Jätterolig och målande karaktärer och så vidare. Sedan i mitten någon gång tröttnade jag lite på den och tyckte det blev en aning tjatigt. Men sedan vände det igen och slutet vägde verkligen upp det lite tråkiga i mitten! Ett riktigt filmslut :')
Jag läste boken i pocketform och i min upplaga var det massvis med slarvfel! Tror jag kom upp i nästan 20 stycken, och det stör ju ändå läsningen en del. Men jag rekomenderar absolut att läsa boken!
2012-10-04
Som en romantisk komedi fast i bokform. Boken fick mig att vid flera tillfällen att skratta högt för mig själv.
2012-03-12
Stundvis riktigt rolig vilket lyfter betyget. Men mest en lång transportsträcka till slutet.
En chicklit med ett lättsamt och rappt språk. Underbara dialoger, som man måste skratta åt ibland. Jag är egentligen inte den som läser chicklit eller romantiska romaner. Jag tycker bättre om att läsa dramatiska böcker än de med humor. Bridget Jones var en sådan, där alla älskade både böckerna och filmerna, men inte jag. Men jag måste ju säga att språket var mycket underhållande och välskrivet. Jag kan mycket väl förstå att den är mycket populär. Jag kanske är lite för gammal för att förstå humorn i liknande böcker.
2011-07-23
Det här är ingen bok för romantiska och pryda flickor utan det är en rapp och fräck bok om att hitta den rätte och det genom de mest otroliga metoder. Sarah Segeant börjar blogga om hennes uppdrag om att träffa den rätte. Ibland blir hon dock lite väl besatt av sin blogg och fösöker frenetiskt att få upp besöksstatisktiken på olika sätt.
När jag läste boken så skrattade jag vid ett flertal tillfällen och jag blev till och med lite tårögd vid ett tillfälle när jag läste boken och det tycker jag är ett bra betyg.
Det här var verkligen en chick lit av högsta klass! Länge sedan jag läste något så bra i den genren. Och det var också väldigt länge sen som jag läste en så otroligt rolig bok.
Boken var mycket charmig, väldigt rolig, och faktiskt inte helt förutsägbar. Så gillar ni chick lit av hög kvalitet så kan jag verkligen varmt rekommendera den här boken.
Och jag hoppas verkligen att det kommer fler böcker på svenska av Lucy-Anne Holmes!
( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bim.blogg.se/category/bokrecensioner.html )