Minns du klassiker som Säpos James Bond-fest, dimmaskinen i Landskrona och tänkarhattarna i Laholm? Eller vargen som flyttats fyra gånger och varje gång återvänt?
Ingen stor litteraturupplevelse, men en viktig och angelägen upplysningskälla om vad våra skattepengar slösas på.
Vart och ett av dessa 365 exempel från verkligheten har fått mig att tappa hakan så många gånger att jag snart måste uppsöka en käkkirurg!
Sveriges och EU:s politiker tycks sitta inne på en obotlig optimism kring vad som är rimligt och möjligt att genomföra med skattepengar. Ja, de verkar direkt verklighetsfrånvända - oförstående för vilka människors pengar de slösar.
Efter att ha läst boken känner jag en ovilja att överhuvudtaget vara medborgare eller ens rösta. Politiker verkar ju vara hyckleriets sändebud. Och ingenstans kan man gömma sig för staten och dess dumheter.
Man kan betala för mycket i skatt. Världens högsta skatt är inte bara av godo. Skatt borde aldrig kunna gå till någons privata särintressen. Vi har blivit vana vid att få saker subventionerade, så nu vet vi inte längre vad som är ett rimligt pris. Den osynliga skatten gör oss blinda och vi bryr oss inte så mycket som vi borde om var pengarna tar vägen, som vi tjänat ihop, men som aldrig når våra egna konton innan de tas ifrån oss.
Däremot skulle jag gladeligen se att mina skattepengar går till att se till att varje svensk politiker läser Martin Borgs bok om skatteslöseriet. Tryck den i miljonupplagor! Gärna en bok till varje medborgare, den borde rentav vara del av skolans samhällskunskapsundervisning!
"Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket"!
2014-03-30
Boken borde vara obligatorisk läsning för alla som röstar i årets val. Som författaren skriver, det är svårt att veta om jag ska skratta eller gråta när jag läser om hur skattepengar används på mer än otillbörligt vis.