30 dagar i Paris

Henry, Veronica

| 2023

För många år sedan lämnade Juliet en bit av sitt hjärta i Paris. Nu, när barnen har flyttat hemifrån och makens och hennes förhållande har dött, bestämmer hon sig för att åka tillbaka.Sagt och gjort ? hon sätter på sig sitt bästa läppstift, bokar en mysig liten lägenhet nära Notre-Dame och tar första bästa tåg från London. Väl framme i Frankrike översköljs hon av minnen: välfyllda caféer, billigt vin i barer med tända ljus och en vacker man med glittrande ögon.Men Juliet har hållit en hemlighet i över två decennier. Och hon inser att hon aldrig kommer kunna fokusera på framtiden om hon först inte blir klar med sitt förflutna. Kan trettio dagar i Paris förändra hennes liv? Veronica Henry är tillbaka med en ljuvlig och eskapistisk feelgoodroman om att möta sitt gamla jag ? och försonas.

För många år sedan lämnade Juliet en bit av sitt hjärta i Paris. Nu när barnen flyttat hemifrån har maken och hennes förhållande dött, bestämmer hon sig för att åka tillbaka. Hon hyr en liten lägenhet och väl framme översköljs hon av minnen från välfyllda caféer, billigt vin på barer med tända ljus och en vacker man med glittrande ögon. Det finns även en hemlighet som hon haft i två decennier, kan hennes 30 dagar i Paris förändra hennes liv?

För mig är Veronica Henry en ny författare, jag har sett många av hennes böcker svepa förbi men detta blev den första jag läser. Jag gillar storyn och kommer snabbt in i boken och med författarens miljöbeskrivningarna så väcks lusten av att åka till Paris, jag kan verkligen måla upp bilder i mitt inre. En fin och härlig feelgood som får 3+ i betyg. Anledningen till det beror på att jag fastnar i texten och tappar fokuset, jag hänger upp mig på alla franska ord som dyker upp ganska tätt och då tappar jag flytet i min läsning. Jag är ju en person som "måste läsa varje ord" ( Haha! ) Det är en härlig bok och om man som jag inte hakar upp sig på de franska orden så tror jag att behållningen och upplevelsen av boken blir mycket bättre.

Lollos bokhörna

2023-10-22

Ännu en fin roman av en författare jag tokgillar. I denna tar vi oss till Paris, en stad jag har besökt en gång tidigare och som jag efter läst denna bok vill åka till igen.

Juliet lämnade som ung en del av sitt hjärta i Paris för många år sedan men efter att hon och maken skilt sig återvänder hon till staden hon lämnat.

Vi får följa Juliet i både nutid och i dåtid. Hennes trevande steg i Paris och följa henne när hon översköljs av minnen från då. Juliet har även hållit en hemlighet de senaste 20 åren och nu måste hon bli klar med sitt förflutna.

Jag tycker om Veronica Henrys berättelser och jag tycker om hennes sätt att skriva och berätta. Hur hon gestaltar och målar upp miljöer och karaktärer, hur de är lätta att tycka om. Boken är charmig, berörande, har både hjärta och smärta och är lätt att läsa. Sidorna flyger fram och plötsligt är den slut.

Gillade mycket!