25 filosofer

Har du börjat glömma det du en gång visste om Platon, Spinoza och Nietzsche? Är du nyfiken på Thales, de Beauvoir eller Barthes? I 25 korta kapitel presenteras här den västerländska idéhistoriens 25 främsta tänkare. Från Thales - den förste filosofen - till Roland Barthes - som filosoferade om allt från fribrottning och Tour de France till mode och tvättmedel. Gunnar Fredriksson berättar underhållande och initierat om deras filosofi och deras liv. Inte minst lägger han stor vikt vid att beskriva den tid och det samhälle som de verkade i. För filosofi är inte bara idéer som ploppar upp i skallen på det ena eller andra geniet. Filosofi växer fram i dialog med, eller i motstånd mot, samtiden och historien.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Egentigen en uppslagsbok.
Enskaplig kort presentation av en rad av de största filosoferna från Platon till Bertrand Russel.

Hr inte kommit igenom hela ännu.

Betyg

Enligt mig handlar den för mycket om filosofernas liv, vilket förstås också är relevant men jag önskar att fokus hade legat mer på deras idéer.

Sara Wall

2014-03-02

Betyg

Lite svår att sätta betyg på men helt klart en bra faktabok som är kortfattad och informativ.

Kristina Simar

2012-02-02

Betyg

En mycket givande faktabok om 25 filosofer som författaren Gunnar Fredriksson anser vara de mest betydelsefulla i väst. Mycket fakta är skrivet i korta kapitel om var och en av filosoferna. Det gjorde att jag gärna ville läsa mer om vissa av dem. Intressant är att tänka på att flera av filosoferna teser och teorier fungerar än idag. Som till exempel ?Pythagoras sats? som skolelever lärt sig i århundraden. Boken var lärorik och det var fängslande att ta del av för mig okända filosofer. En mycket väskriven och läsvärd bok, både för de som studerar filosofi eller andra som har ett allmänt intresse för ämnet och vill läsa lite grundläggande fakta om västerländska filosofer.
http://blogg.passagen.se/krisim

Gunvi Lundqvist

2011-08-18

Betyg

Intressant för alla som vill veta hur dessa kända filosofer levde inte bara tänkte deras tankar har vi mött tidigare, bla Aristoteles, Platon, Descartes,Spinoza, Kant, Nietzshe
osv . Jag gillar den här boken .