24 pientä ihmettä

Fagerlund, Jenny

| 2020

Flag from fi

76


Joulun täydellinen viihderomaani. Emma menetti miehensä jouluaattona kaksi vuotta sitten. Joulunaika muistuttaa häntä yhä onnettomuudesta ja nostaa kipeät muistot pintaan. Eräänä marraskuun iltana Emma törmää vanhaan mieheen, joka on eksynyt lumituiskussa. Hän saattaa miehen kotiin, ja pieni teko laittaa alulle jotakin suurempaa. Emma päättää tehdä 24 hyvää tekoa ennen joulua - yhden joka päivä. Yksinäiset illat vaihtuvat pieniin onnen hetkiin, ja hyvät teot muuttavat myös Emmaa itseään. Miltä Emman elämä näyttää, kun jouluaatto viimein koittaa? 24 pientä ihmettä on lämminhenkinen ja viisas kertomus siitä, miten yksinäiseltä joulu voi tuntua ja miten merkityksellisiä pienet asiat voivat olla. Romanttinen joulutarina on ylistys rakkauden monille eri muodoille.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

En stark trea, nästan fyra. Den ger en julig känsla och är både feelgood och lite sorglig. Jag retade mig lite på att gärningarna ändå fick en lite mindre del, att inte alla var med i storyn men det är nog bara jag...

Å

År 4 Ekhagsskolan

2021-11-10

Juligt

Betyg

Denna bok är fin, positiv, lättsam, lättläst och lite sorglig.

Betyg

Denna bok är fin, positiv, lättsam, lättläst och lite sorglig.

Karin .

2020-11-20

Betyg

Det är en bra historia, men avsaknaden av person- och miljöskildringar gör det tomt, ytligt.

Josefin

2020-01-15

Betyg

Den här gjorde mig tyvärr mest deprimerad och irriterad.

Cindy Kempe

2019-12-30

Betyg

Nja... Jag uppskattar idén med de goda gärningarna och budskapet om att öppna ögonen för de vardagliga möjligheterna och mötena. Att göra något gott och osjälviskt ökar ju lyckokänslan hos givaren och det kan vi behöva påminnas mer om i nuvarande stressade klimat. Men boken i sig faller rätt platt. Det känns alltför tillrättalagt och ytligt, och lite som att varje lösning bara är alltför bra. Och det faller mig inte i smaken. Ibland mår jag nästan lite illa.

T

Therese

2019-12-25

Betyg

Trevlig och mysig feelgood med mörk underton i juletid. Berättelsen är något förutsägbar, men humoristiskt skriven med ett par oväntade detaljer. Lättläst och läsvärd.

A

Angela

2019-12-22

Betyg

Så varm och härligt bok med djup, sorg, kärlek och hopp om att livet kan vända. Fina karaktärsskildringar. En riktig feel-good bok.

Betyg

Jag har tidigare läst en bok av Jenny "Ett litet steg på vägen" och älskade den boken och jag tänker kan man toppa med två böcker.....säger bara JAAA och WOW vilken underbar bok "24 goda gärningar" är. Jag äskade även denna bok - en mysig och underbar feelgood med julkänsla men som har en allvarlig underton. Den innehåller allt; kärlek, hemligheter, sorg, smärta, komplicerade relationer....Denna bok är lättläst med ett enkelt språk som flyter på, jag drogs direkt med storyn i och tyckte om huvudkaraktären Emma direkt. Feelgood när det är som bäst - en riktig pärla.

Eva Pettersson

2019-11-30

Betyg

Jenny Fagerlund var en ny bekantskap för mig, men 24 goda gärningar blir definitivt inte den sista boken jag läser av henne. Såhär i juletider kände jag ett starkt behov av att läsa en varm feelgood-bok med mycket julkänsla i, och valet föll då på denna bok.

Bokens handling kretsar kring Emma, som bor ensam i en lägenhet och driver en liten inredningsbutik, som en gång i tiden var hennes stora drömprojekt, men som det nu nästan känns oöverstigligt jobbigt att ens ta sig till om morgnarna. Och ännu värre blir det när julen närmar sig. Vid juletid för två år sedan dog nämligen Emmas pojkvän i en olycka som Emma känner sig skyldig till att ha orsakat, och sedan dess har hon dragit sig undan världen och såväl vänner som familj. Men hennes syster ger inte upp, och gör allt för att Emma ska ta tag i sitt liv och komma på fötter igen.

För att blidka systerns tjat om att hon borde skaffa sig en hobby, bestämmer sig Emma för att göra 24 goda gärningar, en om dagen fram till julafton. Föga anar Emma att detta kommer att bli vändpunkten, och starten på hennes nya liv…

Jag gillar att boken blandar de klassiska feelgood-ingredienserna med en mer allvarlig grundhistoria, som ger boken lite djup. För den som är ute efter en varm bok med härlig julkänsla, så är detta rätta boken!

M

Maria Strömqvist

2019-10-31

Betyg

Jättemysig bok, ville aldrig lägga ifrån mig boken

Pia Gummesson

2019-03-12

Betyg

Mysig och varm bok som värmer långt in i mitt bokhjärta!Tack för denna fina bok Jenny Fagerlund.Skriv mer!!

sannareads

2019-02-23

Betyg

Älskade den! Kommer nog bli en bok som läses varje år.

Jag har inte läst något av Jenny tidigare, vilket jag nästan skäms för. Det är såhär en feel-good bok ska vara.

Emmas historia berör mig något enormt. Att förlorar en närstående är det hemskaste som finns och Jenny beskriver det på ett hjärtskärande sätt som får en att känna djupt för huvudkaraktären.

”24 Goda Gärningar” är utan tvekan en av mina favoritböcker. Inte bara i år utan av ALLA böcker jag någonsin har läst. Denna boken handlar inte bara om sorgen att förlora någon utan att våga gå vidare, att våga leva vidare.

Jenny bjuder inte bara på djupa ämnen och sorg utan även glädje, vänskap och kärlek. Vi får möta ett gäng härliga och godhjärtade människor som får ett leende att sprida sig över ens läppar.

Tack @jenny_fagerlund (& @norstedts_forlag) för denna otroligt underbara bok. Jag kan knappt bärga mig på att läsa mer av dig & håller tummarna för en fortsättning på denna magiska bok!

⭐️ Som ni antagligen har förstått så får ”24 Goda Gärningar” av Jenny Fagerlund 5/5 glittrande stjärnor av mig!

🎄 Tack finaste & underbaraste @bok_ann för en fin ”buddy read”! ❤️

❤️Du kan hitta min recension + en kreativ bild där boken är i fokus på min Instagram: @sannareads

V

villa-freja.se

2019-02-13

Betyg

Det här är en sån fin bok. En varm, känslofylld feelgood med de rätta ingredienserna. Det är en berättelse att ta till sitt hjärta.

S

Sarah

2019-01-26

Betyg

Nja.. ganska förutsägbar.. sorgligt att paret i boken har så svårt för att tala med varandra.

Bokslukerskan 93

2019-01-18

Betyg

Jag vill verkligen gilla den här boken, då jag gillar konceptet med goda gärningar. Men den är så utdragen. Gav upp efter halva. Har nu ångest bara över det, haha

Annika Olsson

2018-12-15

Betyg

Aaa...det här älskar jag. Feelgod med allvar, smärta och charm.

Jasmina <3

2018-12-13

Betyg

Helt perfekt liten söt bok 😊🎄🎁

Minna Matson

2018-12-09

Betyg

Det är en fin, liten historia om att växa som människa och reda upp sitt eget liv genom att göra gott för andra. Varm och julig. Helt okej.

E

Evasbokhylla

2018-12-04

Betyg

En varm, allvarlig och romantisk berättelse. En riktigt tänkvärd och välskriven bok.

J

Betyg

Underbar, charmig och varm!