Barclay, Linwood

| 2020

Flag from sv

10


"Varför upptäcker inte fler svenskar Linwood Barclay? Han är en lysande kanadensisk deckarförfattare ... det är en underbar trilogi, med skamfilade människor i en stad där allt får rätt dåligt numera. ... Trilogin om Promise Falls skulle kunna vara skriven av Stephen King, för Linwood Barclay har samma förmåga att gestalta personer och samhällen. Fast Barclay håller sig till verkligheten." Lotta Olsson, DNAllt har lett fram till detta.     Det är 23:e maj, lördagen innan Memorial day, och den lilla staden Promise Falls i delstaten New York befinner sig i ett akut krisläge. Hundratals människor har lagts in på sjukhus med influensaliknande symptom och dussintals har dött. Utredningen leder snabbt fram till stadens vattensystem. Men frågan kvarstår, speciellt för privatdetektiven Cal Weaver: vem skulle vinna på en massförgiftning av denna lilla stad?     Samtidigt ställs...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

2020-07-31

Betyg

En bisarr historia, men ack så underhållande, rappt skriven och spännande! Och vilken/vilka cliff hangers! Dessvärre sägs det att detta är tredje delen i Promise Falls-trilogin men det kan väl ändå inte vara sant!!??

V

villa-freja.se

2020-05-17

Betyg

23 är den sista delen i Promille Falls-trilogin, dock den första som jag läser. Böckerna är fristående så det gör inget att jag läst tredje delen utan att ha läst de föregående i serien. Däremot inser jag att jag har gått miste om fler spännande böcker. 23 är just spännande, välskriven och medryckande. Det är svårt att slita sig från att läsa.