20th century ghosts

Hill, Joe

| 2007

Flag from en

A superb collection of short stories from an award-winning author.

Matilda Persson

2022-02-28

Nr jag ppnade Vlnader frsta gngen s visste jag inte att det var en novellsamling jag hll i. Hade jag vetat det kanske jag inte hade varit s ivrig med att brja lsa den. Jag r vl inte s mycket fr noveller, jag tycker generellt att de tar slut precis nr de brjar komma igng och man precis har kommit in i dem. Men med det sagt tycker jag att det r en helt okej samling som Hill har gett ut, den kunde dock varit lskigare. Ingen berttelse var srskilt dlig men det fanns inte heller ngon jag tyckte var superbra, det var en jmn niv av helt okej. Jag tycker att Hill skriver bra men jag kommer nog hlla mig till hans romaner hdanefter.

Nicklas Bjrk

2017-10-21

"Vlnader", som boken heter p svenska, r en ojmn novellsamlingar. De flesta r lsvrda, men flera av historierna r fr mig fundera undra om Joe Hill ens var nykter nr han skrev dem. "Upplsbare Art" r en av dem historierna som har en stor WTF -stmpel ver sig. Men, som sagt, de flesta r bra och ngra av dem r riktigt kusliga. Temat fr boken r skrck, men Joe Hill tar skrcken till olika genres. Bland annat fr vi ta del av historier som r mer drama n skrck. Kort och gott: inte den bsta novellsamlingen som har publicerat, men det finns ett och ett annat guldkorn. Helt ok.

Hanna Bragberg

2012-08-20

Srskilt den sista novellen var riktigt bra! Men resten var ox lsvrda...

L

Lars Andersson

2011-05-16

Litterrt var det inget fel, men av dom 3-4 noveller som jag lste, s lyckades ingen riktigt fnga mitt intresse, frutom kanske en av dom som jag har i tankarna just nu. Kan tnka mig att ge Joe Hill en chans till.

David Larsson

2011-03-19

Mest frvnande r kanske att verhngande delen av berttelserna inte r direkta skrcknoveller, utan dom behandlar ofta andra teman istllet. Detta ska dock inte ses som ngot negativt, d Hill helt klart besitter en uppenbar talang att bertta. Tyvrr r det vldigt f av novellerna som r jttebra, ven om alla hller en rtt jmn kvalitet. Till de absolut bsta hr de som r minst skrck, utan det r nr Hill berttar om mer angenma saker som krlek som han nr de hgsta litterra hjderna.

Helena Nilsson

2010-08-01

Kunde gott ha varit lite mera lskig!

Karl-Anders Molin

2010-05-08

Stephen Kings son fljer sin faders fotspr. Det hr r en novellsamling och som novellsamlingar r s r det oftast skiftande kvalit p berttelserna. Det roliga att se r att Joe Hill har en helt annan berttarstil n sin far och ett mer vrdat sprk, vissa noveller lmnar mig sprlst frbi medan andra noveller r riktiga hjdare. En novell utspelar sig under en filminspelning av en av George Romeros zombiefilmer, en annan lter Van Helsings barn ha huvudrollen. Den sista novellen om en autistiks pojke som bygger labyrinter och fort r alldeles fr underbart bra.... Helt klart blir Joe Hills fortsatta karrir intressant att flja... Brs man p en skrckens mstare s brs man...

Aida Olivia Grimrin

2010-04-04

Hller med Michael ett par kommentarer lngre ner .. MYCKET ojmn niv.

Kapten Stofil

2010-03-16

"Uppblsbara Art" tyckte jag var fantastisk och resten var..tja...bra. Kanske var det mitt fel som trodde att det skulle vara lite mer skrck, det "onmnbara" ala Lovecraft.

Michael Nysts

2010-02-03

Ojmn novellsamling av sonen till skrckmstaren Stephen King.

Magnus Karlsson

2009-08-09

Bttre n vad jag hade vntat mig. Det betyder dock inte att boken r verraskande p ngot annat stt, utan hller en stndig, lagom underhllande, niv. Vissa berttelser kittlar ngon reflex kvar sedan barndomen, som att g p upptcksfrd och leka lekar som knns verkliga och spnnande. Som drmmen om att kunna flyga och kunna se vrlden frn ett annat hll, som Hill tar upp i tre av hans berttelser.

Pia Kask

2009-07-06

Det pplet fll inte lngt frn prontrdet s.a.s
Hg igenknning frn pappas tidigare noveller men nd nt eget i anslaget. Mycket bra!