Guillou, Jan

| 2017

Flag from sv

84


Det är nämligen själva kunskapen som skapar spänning, som får mig att stanna kvar i varje scen. Verkligheten alltså. Och den är inte lättskildrad. Aase Berg, Smålandsposten Guillou är en författare som ofta har ett ärende och i den här romanen har han vinnlagt sig om att spegla en sällan belyst aspekt av det radikala uppsvinget, den mellan politik och juridik. Det är uppfriskande. Kaj Schueler, Svenska Dagbladet 1968 är ett av 1900-talets mest mytomspunna årtal. Protesterna mot Vietnamkriget i både USA och Västeuropa skapade en vänstervåg som präglade både politiken och kulturen. Unge Eric Letang är färdigutbildad jurist och brinnande aktiv i politiken. Som ung notarie på den beryktade advokatfirman Henning Sjöstrand tvingas han gång på gång ta ställning till hur juridiken kan användas till både gott och ont. Hans första stora mål för honom ut i Europa den heta sommar när de röda...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

jenny lorefors

2018-05-07

Betyg

Tog mig inte igenom hela trots att jag gillat de tidigare

Jan Svensson

2018-04-14

Betyg

Första boken jag läser färdigt av Guillou. Brukar tröttna på alla detaljer som inte för historien framåt. Ser lite av det i denna också men då det handlar om en tid som jag var med om går det lättare att ta sig igenom. Igenkänningsfaktor är hög. Originell vinkling att välja neurosedyn-skandalen som ramhistoria. Sedan serveras en kul cliff hanger på sista raden som kunde anas redan några sidor tidigare. Köpte 50-talsboken på rean och ska läsa den i väntan på 70-talboken.

Betyg

Den sämsta i serien.

A

Anna Sjöberg

2017-12-07

Betyg

Har gillat tidigare böcker i serien men den här boken var tråkig...

Marita Ryen

2017-12-06

Betyg

Betyg 3+. Intressant men ingen bladvändare.

Jan Banan

2017-11-28

Betyg

Som vanligt när det gäller Guilliou är allt väl genomtänkt och välskrivet, också en mycket bra inläsning av den träffsäkre Tomas Bolme men tyvärr är bokens innehåll inget som fångar mig. Jag vill nog påstå att denna bok med råge är den minst bra hittills i romansviten.