13 Svarta sagor

Andersson, Fred

| 2015

Flag from sv

8


Rysare och skräcknoveller att läsa då mörkret sänker sig. Författarna tar dig med till skymningszonen där vampyrer, vålnader och andra monster strövar fritt. Tretton mardrömmar att sluka eller njuta en och en.Innehåll:Gastkramad av Lova LovénDödspatrullen av Katarina EmgårdKöttkvarnen av Mattias LönneboDjuptjärn av Elisabeth ÖstnäsDen sjunde av Love KölleFlockdjur av Mikael StrömbergKidnappad av Eva HolmquistBefallaren av Fred AnderssonFöljeslagare av Christina NordlanderMarken där är sank av Alexandra NeroBoeuf Bourguignon av Ida TellestedtPappas store pojke av Johan GrindsäterHungrig skugga av Love Kölle

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Det har varit ganska dåligt med novelläsning den senaste tiden så till slut tyckte jag det var dags att göra något åt saken. För ett par år sedan var jag med och crowdfoundade (heter det så?) en antologi från Swedish Zombie, 1873, som var den femte boken i den här antologiserien under namnet 13 svarta sagor. Som ju också är hela namnet på den första boken som släpptes. I alla fall, då fick jag också de tidigare böckerna. Eftersom jag är jag så gav jag mig alltså på den första.

Boken har en väldigt passande titel, för svarta är de verkligen, novellerna. Mer svarta än läskiga och det är en väldigt stor skillnad för mig och det kan vara så att jag hade felställda förväntningar. Jag har tidigare märkt en tendens att bara svärta utan så mycket inslag av något annat inte funkar så bra. Med det sagt... det är en riktigt stor variation på novellerna, allt från mer dystopilikt till gotisk spökhistoria. Här finns något för alla.

Kanske var mina förväntningar på 13 svarta sagor för höga, efter att ha läst 1873 för ett par år sedan, men jag ser verkligen fram emot att läsa nästa antologi i serien.

OBS! Detta är en kraftigt förkortad text. Hela finns på min blogg https://bokslut.blogspot.com/2021/10/13-svarta-sagor.html

Jasmina <3

2017-05-14

Betyg

Helt okej 😊

Britt-Marie Kullin

2015-06-29

Betyg

Som jag så ofta skriver i mina recensioner, så är jag ingen älskare av noveller och kortromaner. Jag gillar ju riktigt tjocka böcker, typ tegelstenar av Stephen King på över tusen sidor.

Men ibland kan det ändå vara lite kul att läsa noveller, och när jag då gör det, så får det gärna vara skräcknoveller, för just skräck och rysare kan jag tycka kan göra sig bra även i kort format.

?13 svarta sagor? innehåller rysare och skräcknoveller från tretton olika författare utgivna av bokförlaget Swedish Zombie.

Lite blandad längd, och standard, på dom olika berättelserna. Men ingen av novellerna var dålig tycker jag, och flera var riktigt, riktigt bra.

Så en fyra i betyg som helhet, det är novellsamlingen klart värd. Och gillar man rysare och skräck så rekommenderar jag absolut boken.

Marc Moore

2015-06-07

Betyg

Svårt att ge betyg på en novellsamling, det var få noveller som var mer än ok.