13 dgn i verdensrommet

Denne boken er Christer Fuglesangs egen beretning fra sin romferd i desember 2006. Han skriver om den nervepirrende kvalifiseringen og uttakingen, den krevende astronaututdannelsen, og den lange ventetiden før han kunne reise. Men fremfor alt handler boken om det merkelige livet i verdensrommet, arbeidet på romfergen og turene i det tomme rom, om hvordan astronautene spiser, sover og arbeider i vektløs tilstand. Fugelsang forteller om hvordan det er å se jorden fra oven og om følelsen av å fare gjennom rommet med en svimlende hastighet av åtte kilometer per sekund.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anna Granström

2015-10-08

Betyg

Intressant läsning!

Betyg

Riktigt, riktigt trevlig för en rymdnörd som mig. Hade det varit lite mer flyt hade den kanske fått en femma. Hade varit extra kul med lite fler bilder också.

David Karlsson

2012-10-16

Betyg

Lättläst

O

Olof Skoglund

2012-04-15

Betyg

Godkänd läsning just för att det är så unikt. Däremot måste man ha ett intresse för rymd och teknik för att uppskatta boken då Christer ibland svävar iväg (ursäkta ordvitsen) med väldigt ingående tekniska detaljer som inte är av något större värde för de allra flesta läsare.

Maria Johnson

2011-09-03

Betyg

Som i så många biografier är språket mycker naivt och det saknas en hel del språklig finess och flyt. Bokan hade vunnit på en del redigering, tror jag. Historien är däremot riktigt intressant.

Henrik Johansson

2011-07-26

Betyg

Kunde varit riktigt spännande...

magnus påhlman

2009-12-09

Betyg

En nördig men charmig berättelse om Christers väg till att bli astronaut och hans första resa i rymden.

Helena Nielsen

2009-09-12

Betyg

Fascinerande att läsa om Rymdupplevelsen och all planering samt träning. Bra skrivet, rycktes med !