11 gram sanning

Akenine, Daniel

| 2014

Flag from sv

58


11 gram sanning är berättelsen om hur en ensam människa med hjälp av information, psykologi och matematik skapar sig förutsättningarna att kontrollera en hel värld. Elias far dör under oklara omständigheter på Antroposofernas centrum i Järna. Det ser ut som självmord, men vad drev honom till det? På andra sidan Atlanten planerar Simian Zegrad för ett händelseförlopp som ska ändra mänsklighetens syn på den värld vi lever i. Målet är vår godtrogenhet och till sin hjälp har han all personlig information som vi omedvetet eller medvetet avslöjar genom FAACTS, världens ledande internetföretag, och dess tjänster. Elias kastas in i Simians värld där sanningen plötsligt kan ändras och det vi trodde var verkligt visar sig vara en dimridå. Den undflyende fienden är större och mäktigare än en supermakt. Med ett vapen på endast 11 gram. Daniel Akenines debutroman 11 gram sanning är berättelsen...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Monika W

2014-07-26

Betyg

När jag såg att författaren till den här boken är säkerhetschef på Microsoft Sverige så var valet lätt, naturligtvis måste jag läsa en sådan bok. Jag är ju nämligen inte bara boknörd utan även datornörd. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2014/07/11-gram-sanning-av-daniel-akenine.html

Betyg

Det var en riktigt spännande bok och jag kunde lätt se bilder framför mig när jag läste, skulle inte förvåna mig om det blir film så småningom. Elias var lätt att ta till sig och känna sympati med. Det som var lite jobbigt var de tekniska detaljerna, en viss del måste givetvis finnas med, men ibland blev det för mycket. Man funderar ju lite när man läser, vad kan man lita? En hemsk tanke om detta skulle bli verklighet. Men visst litar vi väldigt mycket på Internet idag, på jobbet har barnen lärplattor och söker information via Internet.
På det hela tycker jag det var en mycket lyckad debut och en fortsättning är given. Boken har en egen sida http://www.11gram.com/ och författaren har en blogg, men den kunde jag inte öppna.(lite lustigt med tanke på vad boken handlar om, hihi)

C

Christina Davisson

2014-02-05

Betyg

Vad blir följden av vår aningslösa och naiva exponeringslusta på internet? Vad händer när den åsikt som är mest populär räknas som den rätta sanningen? Vad kan ske när känslig information kommer i orätta händer? När politiska händelseförlopp och mänskliga reaktioner kan manipuleras och räknas ut med hjälp av matematiska formler? Spänningsromanen 11 gram sanning är en stark och tänkvärd debut av teknik- och it-säkerhetschefen Daniel Akenine om ett angeläget ämne: information är makt.