101 historiska myter

Oldrup

| 2010

Flag from sv

54


Rolig presentbok för vetgiriga! Trodde du att Julius Caesars sista ord var: Även du min Brutus? Att Erik XIV dog av förgiftad ärtsoppa? Att järnkorset uppfanns av nazisterna? Att Egyptens pyramider byggdes av slavar? Eller att det var Columbus som upptäckte Amerika? Det är du inte ensam om. Med 101 historiska myter i bokhyllan kan du briljera vid nästa middagsbjudning, svara rätt på kniviga historiefrågor, eller helt enkelt bara skaffa dig nya kunskaper. Det finns många händelser i världshistorien som är vedertagna sanningar som man tar för givna. Men i själva verket är många av dem felaktiga. I generation efter generation har de berättats vidare och av någon anledning har vi valt att tro på dem. Ibland ligger historien nära sanningen och då är det lätt att förstå att man har velat dramatisera händelsen eller utsagan. Men ibland är det långt mellan verklighet och myt och då är mytens...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

Madelen Ahnberg

2012-06-13

Betyg

Urusel bok, bläddrade snabbt igenom. Finns inget som helst underlag till deras historier. Låter mest som chansningar man inte kan lite på! Helt meningslös!

Emelie A

2011-12-29

Betyg

Hm, jaha...jag tyckte det mest intressanta var att höra om vissa myter som jag då aldrig hade hört om x) Men själva "dödandet" av myterna? Nja....
Jag tycker nog att det var lite ovetenskapligt gjort, tyckte att det var lite mycket "det verkar inte troligt att den och den skulle ha gjort det därför att den och den gillade det och det så mycket". Jaha, så må vara fallet men det utgör inget bevis för någonting alls. Logik i all sin ära, men saker och ting går ofta emot logiken och logik kan inte användas som ett vetenskapligt bevis för någonting. Men, det var en kul blandning av olika berättelser så en tvåa kan den i varje fall få (:

K

Kristofer Hallgren

2010-12-29

Betyg

Tunna och ofullständiga avfärdande. Vissa av "myterna" verkar författarna själv hittat på, alternativt bestämt sig för att avfärda på förhand innan de hade fakta nog att avfärda dem. De lyckas nämligen inte. Att skriva att myten inte är sann eftersom vi inte vet faller på sitt eget grepp - vet vi inte vad som hänt så kan "myten" mycket väl vara sann. En besvikelse.

Kenneth Olausson

2010-12-15

Betyg

Titeln lät ju lite kul. Och det är den ju. Men innehållet är mest skit. En klar besvikelse.

Karin .

2010-08-25

Betyg

Jag trodde verkligen att jag skulle tycka väldigt mycket bättre om denna bok, än vad jag gjorde. Den är läsvärd, den är roande, intressant, lärorik och tankeväckande. Meeeeen, det är FÖR tvärsäkra antagande på sina ställen. Nya myter?