101 bröd du måste baka innan du dör

Törnblom, Marie

| 2014

Flag from sv

2


Sveriges bästa bok om Matbröd 2014 enligt Måltidsakademin i Grythyttan. Juryns motivering:"Doften av nybakat bröd sprider kärlek och omtanke. Här finns kornbröd från Norrland, rågbröd från skåne och invandrade bröd från när och fjärran. Marie och Leif Törnblom förmedlar stort kunnande i recept och bild"Finns det något mer välkomnande och hemtrevligt ändoften av nybakat bröd? Med denna bok vill vi förmedlaglädjen i att bjuda på färskt bröd bakat i egen ugn.Bröd är basföda och livsviktigt för många runt om ivärlden. Den här boken visar på flera länders brödkulturi många varierande former och smaker.Här ges recept på både vanliga och lite speciella bröd,några enkla och andra med mer tidskrävande bakning.Det gemensamma är att det är väl värt mödan. Att fåkänna den elastiska och formbara degen mot mjöladehänder är sinnligt! Vilken härlig belöning att sedan njutaav det nybakade brödet med lite...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Malin Jansson

2014-12-30

Betyg

Roliga, vanliga och konstiga bröd, men väldigt få om ens några som jag inte ville prova.