100 hemskaste

Dahlgren, Helena

| 2016

Flag from sv

17


»Helena Dahlgrens 100 Hemskaste är omåttligt rolig och inspirerande läsning.« | Lotta Olsson, DN »En ny nördig bästa vän till alla skräckälskare!« | Mats Strandberg, författare till Cirkeln Som skräckentusiast får jag ofta två frågor: Skrämmer du inte dig själv? Och: Varför läser du om så hemska saker när världen ser ut som den gör? Några av svaren på de frågorna finns i den här boken. Men framför allt får du hundra omsorgsfullt utvalda skräcktips (plus några till) från 1818 till 2015, från gotikmysrys till splatter. Det är varken kulturkanon eller kulturdebatt - eller kanske både och? Här trängs penny dreadfuls med Den Goda Smaken, Cthulhu tar en svängom med screamqueens och ja, jag tror att jag kan lova att en viss liten man från en annan plats kommer att dansa igen Hundra skräckupplevelser som tar mig i handen och drar mig tillbaka ut i barndomens...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Matilda Persson

2020-07-06

Betyg

Jag har varit en skräckfantast så länge jag kan minnas och dessutom älskar jag ju listor så den här boken kändes som ett måste för mig. Emellanåt kändes det som att det var jag som skrivit boken. Jag kände igen mig fruktansvärt mycket i Helena Dahlgren vilket gjorde att jag tog åt mig lite extra av tipsen. Dock var där vissa tips som jag absolut inte köpte. Jag förstår att skräck är subjektivt men jag hade hoppats på fler användbara tips på vad som kunde skrämma mig i solstolen I ÅR, inte vad som skrämde Dahlgren när hon var ett barn. Var dock flera tips som skrevs upp på min ”att läsa”-lista så jag kan bortse från att telefonen fick en plats på listan.

FranZone c”,)

2016-10-02

Betyg

Många hemska utvikningar men ibland lite "barnsligt"...

Marianne Skoglund

2016-06-30

Betyg

Önskar jag hade fått vantarna på den här innan jag planerade min sommarläsning. Nu har jag fått massor av bra tips (hade bara läst/sett drygt hälften av alla tips) och skulle behöva bryta benet eller nåt för att hinna med allt. Fint komponerad lista av kunnig, insatt och väldigt rolig skräckentusiast. Att det stundtals är väldigt personligt hållet är bara positivt.