Karins nyheter
Senaste diskussionerna som Karin varit aktiv i
Karins listor (2)
1 mar 2010 kl. 12:34 » Kackerlackorna
Detta var andra boken om Harry Hole och jag får tyvärr säga att jag inte alls förstår dessa berättelser. Mina syskon har vurmat oerhört för Harry-böckerna men jag lyckas inte alls hitta samma facination. Det är röriga historier med massor av folk som jag aldrig frå grepp på hur de hänger ihop. Vem är skurk och vem är god? Den här gången åker Harry till Thailand och spårar mördaren av någon norsk diplomat/politiker. Ja, ni ser, inte ens det lyckas fastna. Helt ointressant men jag har lovat lillasyster att läsa tredje boken i serien men sen får det nog vara slut!
1 mar 2010 kl. 12:24 » James och jättepersikan
Mycket märklig historia men barnen såg inte det konstiga i att flyga runt i en persika stor som ett hus tillsammans med en jättedaggmask och andra stora insekter....Helt naturligt! en vuxenkommentar är att den inte riktigt når upp till samma nivå som Häxorna, SVJ och Kalle och Chokladfabriken utan att för den del vara dålig.
2 feb 2010 kl. 08:23 » Varulvarna
Linus har helt snöat in på Nelly Rapp och kanske framför allt Martin Widmark. Läs mer låter det varje kväll! Tyvärr för en vuxen tar berättelsen slut för fort som högläsningsbok. Jag anar att när han lär sig läsa själv kommer han vilja läsa om alla Nelly-böcker själv. De är ju trots allt skrivna för nybörjarläsare. Kul och spännande utan att överhuvudtaget bli läskigt.
2 feb 2010 kl. 08:16 » I muntra damers sällskap
"I muntra damers sällskap" var en tämligen märklig titel på denna bok eftersom jag inte alls tyckte att damerna på damernas detektivbyrå var särskilt muntra. Det som jag starkt gillar med denna serie är att böckerna handlar till stort och mycket inte om något särskilt men ändå lyckas de hålla mig intresserad på varenda sida. I förhållande till de tidigare var denna bok "mitt emellan" vilket leder till medelbetyget 3. I och med TV-serien får boken en ny dimension när man kan se Mma Ramotswe tydligt framför sig. Även om bilden inte stämmer med hur jag tänkt mig deras utseenden. I berättelsen kommer huvudpersonerna till personliga insikter och livet i Botswana förefaller sympatiskt och utan alltför stora vedermödor. (Utläst 100201)
26 jan 2010 kl. 15:22 » Häxorna
Spännande och underhållande. Finfin barnlitteratur som passar utmärkt för högläsning.
Karins betyg
Medlemmar med liknande smak som Karin
Grupper som Karin är med i (0)
Recensioner (0)
Klotterplank (0)
Statistik
  • » Antal betyg: 51
  • » Snittbetyg: 3.25
  • » Antal diskussionsinlägg senaste månaden: 0
  • » Senast online: 1 mar 2010 kl. 13:10

Medlemmar som följer Karin (1)