Hitta böcker!

Författare
På Boktipset
Ditt betyg
Dravel
av Rebecca WibomBöcker som inte var något vidare. Enligt mig. Det krävs en viss talang för att lyckas med bedriften att hamna här. Av någon anledning är det här författare som kanske egentligen haft en ganska bra story, men ändå lyckats förstöra den totalt. Kudos.
Franska böcker
av Rebecca WibomBöcker av franska författare och/eller lästa på franska. Det mesta som hunnits med utom Tintin, Asterix och Martine-böckerna.
Steampunk
av Magdalena JohanssonSteampunk, ångpunk, (ordet utvecklat ur cyberpunk) en typ av science fiction och estetik som grundar sig på ångmaskiner, luftballonger, mekaniska matematikmaskiner och annan teknik från industriella revolutionen, men före andra industriella revolutionen. Karaktäristiskt för steampunk är teman och material som synlig mekanik, kugghjul och mässing. Mikroelektronik och förbränningsmotorer är ovanliga. Steampunk utspelar sig vanligtvis i en viktoriansk miljö men genren har förgrenat sig och inkluderar nu alla tänkbara tidåldrar och historiska miljöer till exempel medeltiden, bronsåldern och antiken.
Generationsromaner/släktkrönikor
av Brita -Böcker/serier av böcker där handlingen sträcker sig över flera generationer. Det finns flera, jag vet, men dessa kom jag på i en hast.
Läst 2010
av Johanna GalenpannaListan att-läsa-2010 blir bara längre och längre och längre. Men här har jag iallafall tänkt samla de böcker som jag hunnit med att läsa under året. Och ja, de första två har jag fuskat med och påbörjat, eller läst färdigt, innan 2010 började. Jag ursäktar mig med att det inte var så långt kvar; ett par dagar bara :D
Matematikens klassiker
av Bengt MånssonViktiga arbeten av ett antal av de mest framstående matematikerna genom historien. Originalarbeten till innehållet men oftast i översättning och modern bearbetning. Ibland med den exakta originaltexten parallellt och med kommentarer. Kronologiskt ordnade med de äldsta först.

Titel
Författare