Sputnikälskling av Murakami, Haruki
Svenska

Sputnikälskling är i jämförelse med Murakamis magnum opus Fågeln som vrider upp världen (på svenska 2007) en relativt liten roman. Men inte till innehållet. På ytan kan den tyckas ha mer gemensamt med...
Boktaggar:
» Lägg till egna taggar

9 mar 2010 kl. 15:36 » Frida Gustavsson
Ett svårt betyg att sätta. Jag får inget grepp om romanen, men trots att jag låtit betyget vänta på sig så kan jag inte riktigt få boken ur skallen. Och den är underbar. Fast ogreppbar och märklig. Och underbar.
17 feb 2010 kl. 08:44 » Merja Axelsson
Jag är kanske för tråkigt realistisk för att till 100% kunna njuta av denna oerhört vackert skrivna roman. Dock njuter romantikern i mig av det poetiska, sensuella språket. Från mitten och NÄSTAN till slutet ville jag ge Murakami en femma!
21 dec 2009 kl. 08:54 » Emma Utter
Ytterligare en oförglömlig Murakamiroman! Murakami trollbinder med vackert språk, gåtor och mystik. Sputnikälskling påminner om Norwegian wood men är ännu bättre! Berättelsen är ett suggestivt triangeldrama om tre olyckliga, ensamma individer som inte förmår nå fram till varandra i denna världen. ?Snurrar den här planeten runt genom att livnära sig på människors ensamhet?? undrar K efter att hans älskade spöklikt har försvunnit, som om hon gått upp i rök. Den magiska, drömlika känslan från tidigare böcker finns kvar och vävs in så att läsaren börjar fundera på om det kan finnas ytterligare verkligheter. Lever vi bara i en dimension eller kan drömmen vara inkörsporten till parallella världar? Jag var rädd att Sputnikälskling skulle bli en besvikelse efter att ha älskat Kafka och Nyckelfågeln varför jag dragit mig för att läsa den. Det visar sig emellertid att jag inte hade behövt oroa mig ett dugg! Läs!
1 dec 2009 kl. 21:03 » Thomas Rosswall
Murukami är en mästare och jag vet inte riktigt varför jag inte ger högsta betyg. Vacker, tankeväckande och engagerande, men jag tyckte slutet blev något för oavslutat för ett femstjärnigt betyg.
24 aug 2009 kl. 10:55 » christian rydberg åkesson
Murakami tänjer som vanligt sanslöst snyggt på gränsen till det övernaturliga, utan att för den sakens skull bli orealistisk. Denna gång, om möjligt, mer iögonfallande välkomponerat än förrut. Visst kan viss översättning tyckas krystad, men det ligger nog snarare i språkliga skillnader är i författarskapet. Bäst hittills.

Jag gillade Sputnikälskling. Den kändes väldigt typiskt Murakami, på ett bra sätt såklart.
Jag kan inte hjälpa att känna att den kanske är lite utav en mellanbok, och inte hans bästa verk.
Det är ändå Murakami, och håller hög kvalitet.
» Inga kommentarer finns » Kommentera
Det är ändå Murakami, och håller hög kvalitet.
19 okt 2009 kl. 23:44 » Jesper Larsson
» Inga kommentarer finns » Kommentera