Prinsessan av Burundi

Eriksson, Kjell

| 2002

Utsedd till rets bsta svenska kriminalroman 2002. Det r december 2001 och vintern har slagit till med full kraft. I en sndriva hittar en joggare en man som torterats och mrdats. Polisen identifierar honom som John Jonsson, ven kallad Lille John, f.d.problembarn och smkriminell, men p senare r en av stans frmsta experter p akvariefiskar. Johns storebror Lennart r fast besluten att hmnas sin brors dd, med vilka medel som n krvs, och parallellt med polisens utredning startar Lennart en egen jakt p mrdaren. Kjell Erikssons nya kriminalroman r en berttelse om ett oknt Uppsala. Hr utspelas en grym katt-och- rtta-lek, en hndelsekedja som polisen inte lngre tycks kunna kontrollera. Och den barnlediga Ann Lindell dras in mot sin vilja.

Sara Eriksson

2015-07-04

Ganska spnnande

Blommiga Barbro

2014-06-12

Trkvarning utfrdas!

Monika W

2014-06-12

Fjrde boken om Ann Lindell r avklarad och det r fortfarande inte riktigt OK, i alla fall inte om man tnker deckare. Ordvalen fortstter ocks att frvna ibland. Jag frstr ju visserligen vad talefot betyder, men nr anvndes det ordet senast egentligen? Ls mer p http://bokslut.blogspot.se/2014/06/prinsessan-av-burundi-av-kjell-eriksson.html

Mimmi S

2011-07-13

HERREGUD vilken trist bok! Jag har inget emot skildringar av olika samhllsskikt, men av en kriminalroman som ftt pris vntar jag mig att innehllet handlar till mer n endast en brkdel om sjlva brottet. Hr r det mest namedroppande av Uppsalagator och oengagerande relationer mellan poliser som upptar handlingen.

Helena Nilsson

2010-07-31

Den hr SKA jag lsa klart en annan gng, men nu kom jag inte in i den.

Nils Thor

2010-05-23

Bra och lsvrd, men jag blev besviken p upplsningen.