Norwegian wood av Murakami, Haruki

Svenska Flag from sv
När den trettiosjuårige Toru Watanabe hör Beatles-låten "Norwegian Wood" spelas i en sliskig orkesterversion i ett flygplan så är det som om hans huvud sprängs i bitar. Som av en blixt väcks minnet av...

» Facebook Tipsa om boken på Facebook

» Jag vill läsa den här boken
» Jag läser den här boken just nu
» Skriv recension
» Lägg till i en lista
» Tipsa någon om denna bok!

Boktaggar:

» Lägg till egna taggar
Sätt ditt betyg på denna bok
Betygsfördelning:
Antal betyg: 843
Antal betyg senaste veckan: 4
Snittbetyg: 4.05
14 aug 2010 kl. 15:16 » Agneta J
Jag tycker så mycket om Murakamis böcker och den här är inget undantag.Stämningen,personporträtten,språket.Jag gillar alltid hans personer och särskilt de unga tjejer som figurerar i hans böcker.Han skriver om sorg och död men humorn finns alltid där Han är frispråkig när det gäller sex men det känns aldrig någonsin gubbigt Språket flödar fram över sidorna och det är bara så bra!
Agnetas betyg
4 aug 2010 kl. 08:18 » Merja Axelsson
Det här är den andra boken av Murakami (som jag har läst)"Sputnik Älskling" tyckte jag nog mer om, bortsätt från det övernaturliga i den. "Norwegian wood" är mer sorgsen, vemodig. Hade väldigt svårt att betygsätta- pendlade mellan 3-5 medan läsandet pågick!
Merjas betyg
30 jul 2010 kl. 13:51 » Lotta Berling
Det är något visst med Murakami. Ibland tycker jag att han är lite väl grabbig, men det är ok för jag trivs så fantastiskt bra i hans böcker. Man känner igen sig i hans litterära värld från bok till bok och det är alltid härligt att återvända. I Norwegian wood hade han bestämt sig för att inte sväva ut i det övernaturliga som han brukar, och jag tycker att det fungerar bra utan det inslaget också, även om jag verkligen gillar de där glidande övergångarna in i andra världar som finns i hans andra romaner. Drömmarna får i alla fall vara med.
Lottas betyg
20 jul 2010 kl. 08:24 » Emilie Pasanen
Murakamis sätt att berätta gjorde att jag hade svårt att låta bli denna bok, ville läsa i den om och om igen. En trea är kanske i lägsta laget, något bättre tycker jag nog att den är just för att det säger något om en författare när en läsare inte vill att boken ska ta slut och slukar glupskt hela innehållet. Men en mycket stark trea!
Emilies betyg
16 jul 2010 kl. 17:42 » Ronja Nilsson
Efter halva avskydde jag den. Efter hela, tycker jag att den är så obeskrivbart fin.
Ronjas betyg
Recensioner (0)
Andra språk (5)
» Visa alla utgåvor på detta språk (3)

Externa bloggare om boken

blog_image

Omröstningar

Medlemmar med boken i sin hylla

Grupper med boken i sin bokhylla