Norwegian wood av Murakami, Haruki

Svenska Flag from sv
När den trettiosjuårige Toru Watanabe hör Beatles-låten "Norwegian Wood" spelas i en sliskig orkesterversion i ett flygplan så är det som om hans huvud sprängs i bitar. Som av en blixt väcks minnet av...

» Facebook Tipsa om boken på Facebook

Boktaggar:

» Lägg till egna taggar
Sätt ditt betyg på denna bok

» Jag vill läsa den här boken
» Jag läser den här boken just nu
» Skriv recension
» Lägg till i en lista
» Tipsa någon om denna bok!
» Josephine Alvén
Betyg på boken: 5
» Galen Strawson
» Gustaf Lorentz
» Berit Davidsson
» Kristine Zettergren
1 dec 2009 kl. 11:40 » hille the destroyer
jag hade nog alldeles för höga förväntingar när det gäller denna boken. om det gick skulle jag sätta en 3½:a, men inte mer än så. tror jag. jag är lite kluven. många fina stunder, men det var något med den som gjorde att jag inte riktigt kunde leva mig in i den. något orealistiskt.
hilles betyg
17 okt 2009 kl. 23:53 » Frank Berglund
Nej, den håller inte riktigt samma höga klass som Kafka på stranden, men den är en nästintill perfekt kärleksroman. Samtidigt som huvudpersonens hjärta slits mellan två olika flickor beskrivs det utan snyftig "buhu så synd om mig, jag vill ha båda två". Det är verklighetstroget och hjärtskärande utan att det varken gör ont eller blir sötsliskigt, och bara så... ärligt. Jag hatar kärleksromaner i allmänhet men älskar Murakami och hans sätt att berätta. Extra plus för konversationen Toru och Midori har när han jämför henne med en vårbjörn, som får mitt hjärta att svälla lika mycket i bröstet varje gång jag läser den.
Franks betyg
» Betyg 5 på engelska
1 sep 2009 kl. 15:37 » johan neckvall
Detta är en historia om kärlek, förändring, mognad. Hårda vändningar skakar huvudpersonernas liv, tristess och dramatik, självdestruktivitet och ljuv musik blandas på ett sätt som bara murakami kan. Läs, gråt och njut .
johans betyg
» Betyg 5 på engelska
12 aug 2009 kl. 11:19 » Erik Airola von Scherling
besviken på denna bok tyvärr, hade väntat mig mkt mer. Håller inte samma höga klass som "Kafka på stranden" och "Nyckelfågeln..." Många kluriga spännande karaktärer, men vävs ihop på ett rörigt sätt tycker jag.
Eriks betyg
» Betyg 3 på engelska
31 jul 2009 kl. 21:57 » BOKMANIA bokblogg
Har läst den på svenska, min recension finns här: http://www.bokmania.net/2009/07/norwegian-wood.html
BOKMANIAs betyg

Böcker jag har läst under 2009

2009

av Hanna Säll Everö

Böcker lästa under 2009

Absoluta favoriter! (utan inbördes ordning)

av Linda Eriksson

Om jag skulle be dig att läsa en bok så skulle jag be dig att läsa någon av dessa.

Grupper med boken i sin bokhylla
Andra språk (5)
» Visa alla utgåvor på detta språk (3)
Statistik
  • » Antal betyg: 673