Mig äger ingen

av Linderborg, Åsa
Flag from sv Svenska
Sätt ditt betyg:
starstarstarstarstar

En pappa dör. En dotter ser tillbaka på deras liv tillsammans.

Mig äger ingenär Åsa Linderborgs berättelse om uppväxten med sin ensamstående...

Visa fler!

Om boken

Nyheter

10 maj 2012 kl. 23:00
sture jonsson satte betyget 4 på Mig äger ingen.
10 maj 2012 kl. 20:10
Ulrika Spangenberg satte betyget 3 på Mig äger ingen.
10 maj 2012 kl. 15:43
Carl Josefsson satte betyget 3 på Mig äger ingen.
9 maj 2012 kl. 07:58
Annika Ovander satte betyget 5 på Mig äger ingen.
14 maj 2012 kl. 10:10
Niklas Åhs satte betyget 4 på Mig äger ingen.

Det finns inga platser inlagda för denna bok.

Diskussioner om den här boken

» Mikaela Veijalainen
18 feb 2012 kl. 01:37
Mikaelas betyg:
starstarstarstarstar

En välskriven speciell barndomsskildring där författaren utan att ifrågasätta eller hade velat ha det på något annat sätt. Den är lättläst, stundalts gripande och vips så hade man läst ut den. Gillar den starkt!

» Kamali 
8 feb 2012 kl. 19:39
Kamalis betyg:
starstarstarstarstar

Vemodigt, vackert och kärleksfullt skildrar Åsa sin uppväxt med pappa, härdmästare och lirare, Leif. Om hur alkoholen tar mer och mer plats. Om människors stolthet, klass, okränkbarhet, kämpaglöd och utsatthet. Mästerligt!

» Lars Bergqvist
31 jan 2012 kl. 00:40
Lars betyg:
starstarstarstarstar

Fantastisk skildring av kärleken till en far som ville men inte alltid förmådde.

» Mats Sigfridsson

5 okt 2011 kl. 12:34
Mats betyg:
starstarstarstarstar

En bok om förhållandet mellan far och dotter och banden dem emellan. Det är än mer en berättelse om hur alkoholen sliter sönder en människa och hans relationer till sin omvärld och även till sin egen dotter. Början av boken känns nästan ointressant men den är mycket rakt och ärligt skriven och boken vinner i längden. Jag hade kanske för stora förväntningar på denna bok och hade förväntat mig så mycket mer. Helt ok och läsvärd trots allt.
» Cicci Harström

27 jul 2009 kl. 11:43
Ciccis betyg:
» Betyg 3 på svensk ljudbok

Åsa berättar om sin uppväxt med sin alkoliserade och kärleksfulla pappa. Hennes mamma lämnar dem när hon är fyra år. Hon växer upp i Västerås, där hennes pappa jobbar som härdaremästare på metallverket. Han har svårt att sköta hygienen och att laga mat, men hemmet är alltid välstädat och han är bl.a. alltid den som är först med adventsljusstaken i fönstret. Middag äter de alltid hemma hos farmor och farfar fram tills det att Åsas farmor dör. Boken är en kärleksfull berättelse om relationen mellan en far och en dotter. Det är en ärlig och uppriktig barndomsskildring från sjuttiotalets Västerås. En bok som jag nog tycker att man bör läsa.
» Fija Andersson

12 jul 2009 kl. 12:02 - Uppdaterad: 28 nov 2011 kl. 13:38
Fijas betyg:
starstarstarstarstar

Positiv

Jag gillade boken för att den inte är nattsvart. Den lyser upp det som ändå finns i en, vad vi kallar, dysfunkitionell, familj. Författaren har gått vidare och inte avstannat i en tyck synd om mig mentalitet. Bra semesterläsning.