Kafka på stranden av Murakami, Haruki
Svenska

Haruki Murakami skapar stor konst av fritt flytande fantasier och drömska associationer. Den 15-årige pojken, som kallar sig Kafka, rymmer hemifrån och bosätter sig i ett bibliotek. Där träffar han en...
Boktaggar:
» Lägg till egna taggar

12 feb 2010 kl. 20:55 » carl crona
En hyfsad roman, tyvärr en av de få av denna produktiva författare som är bra.
En hyfsad roman, tyvärr en av de få av denna produktiva författare som är bra.
12 feb 2010 kl. 04:05 » henrik ivarsson
bitvis väldigt bra, bitvis väldigt hypad. jag störs inte direkt av sexskildringarna, är inte så pryd som andra skribenter, men det som stör är den bitvis väldigt tunna storyn, man har gått lite överstyr med hur allt ska knytas ihop. Vill ha mer av kattsamtal också
8 feb 2010 kl. 20:49 » Jessica Johansson
Boken känns lite asiatisk action möter den döva tjejen i Babel. Tror att boken kan ha blivit lite lost in translation, hur som helst var den verkligen inte min grej. Några av metaforerna var väll fina, men det blev så himla mycket transportsträcka och lite för ingående detaljer om svidande ollon.
2 feb 2010 kl. 20:48 » Ingrid Selnes
Jag verkligen älskade den här boken. Förstod inte allt, kom ibland att tänka på Bulgakovs Mästaren och Margarita. En rolig bok med en sorgsen grundstämning.

Hmm... inte min sorts historia - över huvud taget. Mycket märkliga och halvluddiga antydningar, anspelningar och i mitt tycke tveksamma paralleller. Och förstås en hormonstinn tonårspoje. Fler frågor än svar, men det var ju förstås vad som utlovades på baksidan av boken så jag jag är väl egentligen inte förvånad. "Pretty far out there..."... läste ut boken mest för sakens skull. Kan inte låta bli att tänka på "Kejsarens nya kläder", ser inte vad som är så speciellt bra med denna bok tyvärr.
23 maj 2009 kl. 14:38 » Jack Russel
» Inga kommentarer finns » Kommentera
På min femtonårsdag lämnade jag mitt hem och tog mig till en främmande stad i fjärran. Jag bodde i ett hörn av ett litet bibliotek.
Så full av metaforer, denna bok full av praktiskt beskrivna påtagliga händelser. Logiskt som en dröm. Den unge Kafka som flyr undan och in i förbannelsen att han ska döda sin far och ligga med sin mor och sin syster; den äldre Nakata som har varit tom, med bara en halv skugga, sedan han som liten hamnade fel mellan världarna. De söker, båda två; det blir en spännande och kuslig historia där drivor av märkliga saker händer och allt är metafor. Minnen, identitet, konst, mytologi, öde, katter, kråkor och stenar...Tyvärr kommer jag nog aldrig att kunna läsa originalet, men jag tänker ändå försöka mig på gissningen att översättningen kan vara litet bristfällig? Eller också är det någon sorts kulturkrock eller bara författar-/läsarkrock som gör att språket sällan griper lika mycket som innehållet; och jag skulle gärna gripits den lilla biten till.
Förslag på musik: Beethoven, Schubert, Radiohead, Prince
13 apr 2009 kl. 00:02 » Karin Waller