Ghostman

Hobbs, Roger

| 2014

Jag r den bsta i mitt slag. Jag kan rna en bank och frsvinna i mrkret utan att ngon fattar att jag ens varit dr. Jag kan ta mig in var som helst, imitera vem som helst och frndra mitt utseende hur som helst. Mitt jobb r att f saker att g upp i rk. Det r drfr de kallar mig Ghostman. ATLANTIC CITY, NEW JERSEY. Ett vlplanerat casinorn gr fruktansvrt fel. Det blir ett blodbad. En av rnarna skjuts i magen, men lyckas fly med en miljon dollar. Pengarna r vakuumfrpackade och frsedda med en sprngladdning som exploderar om den inte inaktiveras inom fyrtiotta timmar. Det r drfr Jack Delton kallas in. Jack r en ghostman - han fr saker att frsvinna: rnbyte, rnare, vad som n krvs. Han r specialiserad p stora, spektakulra rn, men p grund av en skuld tvingas han nu stda upp efter det misslyckade casinornet. Han r dock inte ensam. Han jagas av bde FBI...

Lauri Solmupoika

2018-07-22

Intressant ny deckarfrfattare som tappar mnga stjrnor pga 'superhjlte-takter' och ngra andra diskrepanser. Men avser nd lsa bok #2

emmakicki

2018-02-14

Jag hade nog fr hga frvntingar p den hr boken d det sas att det var som en ny Jack Reacher. D hoppades jag att den skulle vara lika bra som bckerna om Jack Reacher var i brjan men dr tog jag fel. Den var rrig och det tog lng tid innan jag kom in i den, fick inget grepp om huvudpersonen. Den korta biografi som fanns bifogad i slutet var nstan mer intressant n hela boken tillsammans. Och den parallella historian frn Kuala Lumpur.

Mikael Hgstrm

2017-02-23

Riktigt bra! Gillar bgge bckerna frn Hobbs.

Ari Pyyknen

2017-02-23

Slutade lsa efter 30 sidor. Kan man inte anvnda sig av ett sprk som tminstone till en viss grad hr till den kriminella vrld som denna berttelse rr sig i, d ska man helt enkelt lta bli!
Boken knns bara tom och inte p ngot vis genomtnkt. I brjan nr rnet begs s sger sger en kille att dom lyckades genomfra det p 30 sekunder, i samma stund hr han sirener nrma sig, det r inte ens teoretiskt mjligt att detta kan ske.
Nja. Den hr berttelsen knns bara fnig rakt igenom och jag kan inte frst hur Magnus Utvik gav denna en femma!?

Liza Bolin

2016-06-30

Skit.

Liza Bolin

2016-06-30

Skit.

Jan Banan

2015-11-26

Lite kort och inget speciellt alls. Kan inte heller riktigt frst varfr Magnus Utvik i morgonsoffan lovprisade denna frfattare s mycket.

K

Karin Lfstrand

2015-05-12

150511: Inte alls min smak egentligen, ett dlig avvgt inkp helt enkelt. Att det nd blir betyg 2 beror p att tempot nd r hgt och viss spnning infinner sig. Det kommer garanterat att bli film av spektaklet.

Y

Yngve Samuelsson

2014-12-21

Ngon hr har skrivit att den liknar ett filmmanus, och det kan nog stmma. Man ser scener i olika miljer framfr sig, under tiden som man lser den. Och det r ett gott betyg om ngot. Fr detta r en spnningsdeckare och inget annat. ven om frfattaren hnvisar till klassisk litteratur och visar prov p att han kan bde latin och historia. Den r smart skriven och driver p med tv olika handlingsfrlopp samtidigt. Det enda jag kan invnda mot r den inriktning som hller p att ske bde inom film och litteratur. Det handlar ofta om (psykopatiska) brottslingar och att vi ska frst hur de tnker och handlar drefter. Och vad vrre r - vi ska knna sympati fr dem. Ta teveserien "Breaking bad" som exempel. Jag tycker att den r lysande och vl vrd de tv Emmys som den fick. Men moralen stinker.

Tomas Karlsson

2014-12-14

Frstr inte alls vad som fick Magnus Utvik p SVT att dundra ut en femma till den hr boken. Fnig och macho, men funkar skert som manus-underlag till en actionfilm al Jason Statham. Ingen strre lsupplevelse iaf.

Mats Karlsson

2014-10-12

Jag hade hga frvntningar p boken, men de infriades tyvrr inte trots att den lstes upp av Reine Brynolfsson som r en av de bsta.

Lars Hansson

2014-07-31

Det hr r en riktig bladvndare som hller greppet om lsaren igenom hela boken. Som en tidigare kommentator skrev pminner den en hel del om Lee Childs bcker. Jag fick dock inte lika bra grepp om den hr huvudkaraktren som om Jack Reacher. S jag hller mig lite avvaktande till de kommande bckerna. "Ghostman" mste vcka mer knslor hos mig n i den hr boken fr att jag ska bli en trogen lsare.

Ursula Stlhandske

2014-06-21

Jag brukar inte ge upp, men denna bok tog jag mig inte igenom. Inte vrd tiden, ansg jag.

Samuel Karlsson

2014-06-14

Lst ut Ghostman och den var riktigt bra. Inget man funderar p eftert men bra spnning fr stunden.

Britt-Marie Kullin

2014-04-06

Den hr thrillern r mycket amerikansk, mycket manlig, och mycket macho.

Boken r lttlst, spnnande och underhllande. Men ingenting som jag kommer att minnas.

Rekommenderas om man vill ha underhllningsvld fr stunden.

Monika W

2014-03-08

Frst ville jag inte lsa den hr boken, men sedan hrde jag talas om den mer och mer. Och rets bsta thriller? D mste jag ju. Sagt och gjort. Ls mer p http://bokslut.blogspot.se/2014/03/ghostman-av-roger-hobbs.html

Lars Sederlin

2014-02-25

Riktigt trkig,brjar trttna p psykapater som hjltar. Det finns bara enTom Ripley.

Kim M. Kimselius

2014-02-24

Ghostman av Roger Hobbs pminner mycket om Lee Childs bcker, med ett undantag: Den hr r inte lika bra.

Ghostman r spnnande och mycket intressant. Det som str berttelsen r att det r tv parallellhandlingar, en i frfluten tid och en i nutid. Ibland r det lite svrt att hlla isr dem. Visst, de knuts ihop i slutet, s jag frstr frfattarens ambition, men fr mig blir det lite rrigt, ven om bda handlingarna r otroligt spnnande. P stt och vis kanske boken hade blivit bttre om varje handling hade varit en egen del i boken.

nd tycker jag om Ghostman och lyssnar med spnning p boken som ger mig en inblick i en helt ny vrld. Trots det kommer jag att hlla mig till Lee Child i fortsttningen! Ls hela recensionen hr: http://www.boktipset.se/blogg/kimselius_bokblogg/2014/02/24/ghostman-av-roger-hobbs/

Kim M. Kimselius

2014-02-24

Ghostman r spnnande och mycket intressant. Det som str berttelsen r att det r tv parallellhandlingar, en i frfluten tid och en i nutid. Ibland r det lite svrt att hlla isr dem. Visst, de knuts ihop i slutet, s jag frstr frfattarens ambition, men fr mig blir det lite rrigt, ven om bda handlingarna r otroligt spnnande. Ls hela recensionen hr: http://www.boktipset.se/blogg/kimselius_bokblogg/2014/02/24/ghostman-av-roger-hobbs/