Galveston

Pizzolatto, Nic

| 2015

Utsedd till rets bsta till svenska versatta krimialroman av Svenska Deckarakademin TRUE DETECTIVE-frfattarens SUCCROMAN! Galveston r en msterlig noir, en hrt fltad vv av tuffa miljer, brckliga huvudkaraktrer och en stndig kamp mot makterna.Samma dag som Roy Cady fr ett illavarslande cancerbesked av sin lkare, inser han att hans boss en brutal lnehaj och bargare vill se honom dd. Ngonting som psts vara ett rutinuppdrag r i sjlva verket en ddsflla fr Roy, men nr rken lagt sig r det han som lever och hans mrdare som ligger kvar. Men kvar p platsen och i hgsta grad vid liv r ocks Rocky, en ung kvinna med trasigt frflutet. Efter att ha hmtat upp Rockys lillasyster flyr trion frn New Orleans till Galveston, Texas, i ett ffngt frsk att undkomma sina fiender.

Malin Magnander

2017-08-26

Monika W

2016-04-25

Jag tvekade lnge innan jag bestmde mig fr att jag ville lsa den hr boken. Det var frst nr den av Svenska Deckarakademin fick priset som bsta versatta kriminalroman som vgen vgde ver. Och att frfattaren ligger bakom TV-serien True Detective, som jag inte sett. n. Alla verkar ju toklska den i alla fall. Ls mer p http://bokslut.blogspot.se/2016/04/galveston-av-nic-pizzolatto.html

Joakim Roos

2016-01-08

Duktigt mrk noir med alla genrens knnetecken. - p gott och p ont. Mrkret knns igen frn bda ssongerna av True Detective, men knns ibland pklistrat, ungefr som i andra ssongen av ovan nmnda serie.