Fyra minuter

Ring, Johan

| 2015

Fr det unga paret Veronica och Anders r flytten till Veronicas barndomsort, den smlndska idyllen Dunvik, tnkt att bli en nystart, lngt bort frn storstadens stress. Men istllet fr att finna lugnet frvandlas deras liv allt mer till en mardrm.Ett passagerarplan p vg frn Salzburg till Arlanda frsvinner frn radarn i fyra minuter. Sedan strtar det p en potatisker i Dunvik.Byn skakas av hndelsen och de boende samlas kring vraket. Men det r inte sjlva kraschen som lockar, det r ngot annat. Ngot i planet kallar p dem och snart brjar mnniskor frndras p skrmmande stt.Ngot ombord p planet har verlevt. Ngot som r lngt ifrn mnskligt.Liksom Stephen King bemstrar Johan Ring konsten att kombinera blodisande skrck med stor igenknning, helgjutna karaktrer och ett vardagsliv i fritt fall i sina texter.Johan Ring r fdd...

Josefin

2020-01-15

Vldigt spnnande och lskig emellant! Strcklste den.

A

Anni Svensson

2017-10-18

Fyra minuter r en mycket vlskriven, intressant, lskig och spnnande berttelse. Bra tempo, bra miljbeskrivningar, trovrdiga karaktrer som gr att man som lsare kvickt sugs in i handlingen. En sn dr bok som man strcklser i ett nafs. Det r helt enkelt svrt att sluta nr man vl brjat. Fyra minuter r en berttelse jag bde lst och lyssnat p som ljudbok. Bda varianterna gr sig bra i respektive form och jag hoppas verkligen f se Fyra minuter ven som film.

Mycket bra bok dock lik mnga andra 😊❤

A

Anna Jensen

2016-01-02

Helt suvern skrckis! Som en lng novell, hade grna ftt vara lite lngre.

Marianne Skoglund

2015-12-31

Holy smoke, det hr var en av de bsta svenska skrckromaner jag lst. Killen kan bde skriva och bertta. Ser redan fram emot att lsa mer av Ring.

L

Leffe Delo

2015-10-01

Spnnande och raka puckar. Bra skit!

Monika W

2015-06-13

Det r klart det r orttvist mot frfattaren att ge mig en bok och pst att han r Sveriges svar p Stephen King. Stephen King r min husgud och det r nog frfrligt svrt fr ngon annan att axla den manteln. Jag gav mig p den hr romanen med gott mod och frskte verkligen att inte ha fr hga frvntningar. Ls mer p http://bokslut.blogspot.se/2015/06/fyra-minuter-av-johan-ring.html

Marc Moore

2015-06-02

Inte s mycket krypande spnning, mer pang p n hans noveller. Fr vrigt knns det mer som en novell som blivit utdragen till en roman. Av en roman krver jag lite mer ingende personportrtt och bakgrund n vad som frekommer i boken.

Britt-Marie Kullin

2015-05-01

Betyg: 4,5 av 5.

P Mix Frlags hemsida s str det: ?Skrckroman av Sveriges svar p Stephen King?. Det har vl flera andra kallats frr, och det r ju mycket svrt att leva upp till det.

Men jag tycker att Johan Rings roman r ett mycket, mycket bra frsk, fr jag tyckte att ?Fyra minuter? var vldigt bra.

Jag lskar ju skrckbcker, men det r alltid svrt att hitta bra skrckbcker tycker jag. Och nnu svrare att hitta svenska skrckboksfrfattare. Ngra favoriter har jag ju, och nu fick jag faktiskt en ny favorit ocks.

S vlkommen, Johan Ring, in bland ngra av mina favoriter: John Ajvide Lindqvist, Caroline L Jensen, Christian Johansson, Andreas Roman, och Mikael Strmberg.

Jag tycker att ?Fyra minuter? r mycket vlskriven, och karaktrerna var vl beskrivna. Och jag tyckte att det var lagom blandning av det vardagliga och sjlva skrcken.

Och ven om det r vernaturliga hndelser i boken, s knns dom nd verkliga.

S till er alla som gillar skrck och spnning, s rekommenderar jag absolut den hr boken. Och jag hoppas p att Johan Ring skriver fler skrckromaner.