En tid för mirakel

Jordens rotation har plötsligt blivit långsammare och ingen vet varför. Varje dygn blir längre och längre - dagarna och nätterna får fler minuter och timmar. Är världen på väg mot en katastrof? I detta tumult lever tolvåriga Julia tillsammans med sina föräldrar och två katter. Som alla andra i hennes ålder känner hon en viss osäkerhet när det gäller vänner, inte minst killar. Det är inte heller alltid så lätt att bli förstådd av sin familj. Och hur ska man kunna se framåt när livet på jorden blir allt mer overkligt? Snart visar naturen tydliga tecken på att något är allvarligt fel. Gravitationen avtar, fåglarna dör - går det att rädda livet på jorden? Sällan har en bok mötts...

V

villa-freja.se

2020-04-26

Spännande och medryckande men också lite sorgsen i sin beskrivning. Berättelsen väcker många tankar och känslor.

P

Pia Jagrelius

2016-08-14

Hittad på hotellet i Vilnius. Goda beskrivningar men tappar fart och vår hjältinna framstår som ett våp som är för gammal för att vara elva. Kvinnors utseende mycket centralt. Känns lite mossigt ned könsrollerna.

Monika W

2015-08-19

Den här boken syntes precis överallt för något år sedan. I alla fall kändes det så och alla bara tokälskade. För mig, som älskar katastrofböcker (-filmer), så var det här en självklar bok att läsa. För visst vore det en katastrof om jorden plötsligt börjar snurra långsammare? Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2015/08/en-tid-for-mirakel-av-karen-thompson.html

Denna bok började bra men den höll inte hela vägen

Therese Östman

2015-02-06

Spännande i början, men sedan blev den segare. Betyg: 2,5

Anchi L

2013-09-25

Precis som tiden saktar in saktar boken in och slutet blir (för mig i alla fall) ganska stillatående tyvär på en för övrigt mycket bra bok.

Pia Ekeroth

2013-08-25

Sååå seeeg. Nä usch och fy detta var ingen bok för mig än om Bt trodde på betyget 4,9 för mig. Absolut inget jag kommer att rekommendera till någon.

En lättläst skildring utav en (relativt...) tänkbar händelse, nämligen att jordens rotation påverkas. Karen försöker i mångt och mycket beskriva både de vetenskapliga aspekterna, men kanske främst de sociala. Panik är bara en utav de många andra psykologiska förändringarna detta skulle innebära.

Anna-klara Akar

2013-02-23

En växa upp roman i skuggan av världens undergång. Julia berättar om sina tonår när allt börjar gå åt helvete, om sina vänner, föräldrar och sin förälskelse. Det är långsamt, vackert och sorgligt.

Den är en gedigen amerikansk växa upp bok, den är njutbar. Men jag kommer att glömma bort den, den kommer att glida i hop med andra vackert skrivna romaner. Som apokalyps är den realistisk, smärtsam, men mer en vacker växa upp roman än en katastrofskildring. Sneglade på om den hör hemma bland SF böcker, men den är på sin rätta plats bland mainstreamromanerna.
Ingen waowbok men helt OK och snyggt skriven.

Lina R

2013-01-21

Julias tankar och upplevelser från en värld som förändras var dag som går är känns, det är mörkt men ändå helt vansinnigt fint. En fantastisk roman!

Annika Olsson

2012-12-13

Den känns vemodig och lite sorgsen i tonen. Julia berättar långsamt och sakligt om vad som händer när jordens rotation avtar. Spännande, sorglig och inte främmande framtidsskildring.

Jakob Nylin

2012-11-25

Elvaåriga Julia är precis lika nyfiken på livet som alla elvaåringar, det är bara det att jordklotet har börjat snurra allt långsammare. Samhället anpassar sig i små steg och mycket fortsätter som vanligt, men jordens undergång närmar sig ofrånkomligt. Människan är liten.

Maddes Bokblogg

2012-09-11

Började bra men föll ganska platt. Nej besvikelse...

Johanna Sand

2012-08-09

en välskriven bok med ett svindlande tema. Jag sträckläste denna på en dag.

Susanne Jansson

2012-06-15

En helt perfekt blandning av uppväxtroman, med allt det innebär; första kärleken, att mogna olika snabbt, att förlora vänner, försöka förstå sin omgivning osv, och science-fiction, med dagarna som blir allt längre och hur det påverkar världen och karaktärerna.