De fattiga i Lodz av Sem-Sandberg, Steve

Svenska Flag from sv
AUGUSTPRISVINNARE 2009!

En roman om det judiska getto som nazisterna inrättade i den polska staden Lodz, och om dess av nazisterna utsedde ledare, Chaim Rumkowski, och hans svårutredda,...

» Facebook Tipsa om boken på Facebook

Boktaggar:

» Lägg till egna taggar
Sätt ditt betyg på denna bok

» Jag vill läsa den här boken
» Jag läser den här boken just nu
» Skriv recension
» Lägg till i en lista
» Tipsa någon om denna bok!
» Brita -
Betyg på boken: 3
» Fiona *
Betyg på boken: 4
5 mar 2010 kl. 08:50 » Anna H
Det är några veckor sedan jag läste boken men jag har inte kunnat förmå mig att kommentera den.Det jag egentligen vill är att glömma det jag har läst men det kommer jag aldrig att göra.Det är en fantastisk bok om ofattbart lidande och ofattbara grymheter.En av mitt livs största läsupplevelser.
Annas betyg
27 feb 2010 kl. 11:49 » Mia Dahlstrand
2010-02-27 Oerhört gripande, sorglig, realistisk och känns verklig. Den visar fler sidor av vad som hände, inte det vanliga ensidiga som annars är brukligt. Maktkamp, matkamp, ondska och överlevnadsinstink.
Mias betyg
19 feb 2010 kl. 14:46 » Elisabeth L
Beskrivningarna, stämningarna -- himlarna, vädret, lukterna och mest av allt människorna. Några år av total moralisk kollaps och upplösning. Rekommenderar en levande läsupplevelse. Kunde man dela ut betyget 6 skulle han få det tack vare slutet.
Elisabeths betyg
9 feb 2010 kl. 23:47 » Lennart Carlsson
En fruktansvärt skakande bok om hur våra judiska medmänniskor tvingades leva och dö i det av nazisterna ockuperade Polen under andra världskriget!
Lennarts betyg
31 jan 2010 kl. 12:05 » Eva Grufman
Blev besviken då jag väntat mig mer. Boken är välskriven men alldeles för många namn. Besvärligt med alla utländska meningar som gjorde att man tappade fokus. Jag säger bara: Läs istället Mila 18 av Leon Uris, det kan man kalla mästerverk!
Evas betyg
Recensioner (0)

Vita Sackville-West och Virginia Woolf

av Maria Sumara

All litteratur som relateras till dessa två författare. Både romaner eller andra verka v dem eller verk om dem, såsom biografier mm.

Biblioteksböcker hemma just nu

av Anna Ljungdahl

Böcker jag har lånat från biblioteket och har hemma just nu.

Grupper med boken i sin bokhylla
» Visa alla utgåvor på detta språk (5)
Statistik
  • » Antal betyg: 66