Bröderna Lejonhjärta av Lindgren, Astrid

Svenska Flag from sv
I Nangijala, där är det ännu lägereldarnas och sagornas tid, och det är dit man kommer när man dör. Det berättar Jonatan Lejon för sin bror Skorpan som ligger sjuk och har råkat få veta att han snart ska...

» Facebook Tipsa om boken på Facebook

» Jag vill läsa den här boken
» Jag läser den här boken just nu
» Skriv recension
» Lägg till i en lista
» Tipsa någon om denna bok!

Boktaggar:

skönlitteratur, barn och ungdom,
» Lägg till egna taggar
Sätt ditt betyg på denna bok
Betygsfördelning:
Antal betyg: 5375
Antal betyg senaste veckan: 18
Snittbetyg: 4.29
13 aug 2010 kl. 18:00 » Bella V
Mamma läste den för oss för ett par år sedan.
Bellas betyg
16 jun 2010 kl. 17:12 » - Tonårsboken
Astrid Lindgren är bara fantastisk. Får tårar i ögonen när jag försöker beskriva hur fantastisk bröderna lejonhjärta är. Det behöver jag nog inte göra, ni vet säkert. Men hur kan man älska en bok så starkt att man börjar gråta när man tänker på den?
-s betyg
7 jun 2010 kl. 20:39 » Biggan Rudberg
Både jag och mina barn ,njöt fullt ut när vi läste den:) Astrid Lindgren är fantastisk.
Biggans betyg
6 maj 2010 kl. 01:07 » Kjell Jacobsson
Det måste vara någon fellänkning. Jag får upp både Ronja rövardotter och Bröderna Lejonhjärta på samma länk. Finns det någon tveksamhet så är det Bröderna Lejonhjärta jag pratar om här.
Kjells betyg
6 maj 2010 kl. 00:53 » Kjell Jacobsson
Boken som fick mej att acceptera döden som en del av livet. Min mormor dog medans jag läste boken. Men hon håller nog Klimpvällingen varm i Nangijala.
Kjells betyg
Recensioner (2)

om och om och om igen...

Som liten läste jag denna bok om och om och om igen, jag fullkomligt älskade den och som vuxen kom den till heder igen... för mig handlar boken om mod, om modet att stå upp för varandra och om att kämpa för det goda... hon skildrar kärlek och omtanke på ett underbart sätt!

6 jun 2009 kl. 20:56   »  Maria Klamas

Anmäl
» Inga kommentarer finns   » Kommentera

» Ställning:   4   0

» Hjälpte recensionen dig?:

Marias betyg

Överdramatisk

Lindgren påstås hantera döden i sina barnböcker och har ansetts som unik på det viset. Jag håller inte med, hon hanterar inte döden, hon låtsas att den inte finns.

Sagan i sig är inte speciellt intressant eller spännande. Vill man ha en riktig saga av Lindgren ska man läsa Mio min Mio.

25 apr 2009 kl. 22:25   »  Linda Eriksson

Lindas betyg
» Betyg 1 på svenska
» Betyg 4 på svenska

Andra språk (24)
» Visa alla utgåvor på detta språk (7)

Externa bloggare om boken

Omröstningar

Medlemmar med boken i sin hylla