En antisemits memoarer

av

Nja. Jag började med boken sent, sent i går kväll. Jag kan inte säga så här långt, att jag tycker om boken. Den är alldeles för krångligt skriven för att det ska flyta. Meningarna är omständliga och onödigt långa. Jag har inget att erinra mot innehållet, men det är sättet den är skriven på, som irriterar mig. Boken består av fem (?) olika berättelser om vardera ca 70 sidor och berättelserna är självupplevda. Tydligen kan berättelserna läsas i ett svep för de hänger samman med varandra. Nåväl, vi får se vartåt det lutar. Jag fortsätter idogt att läsa.

En antisemits memoarer

Jag har fått en avi

av

Ett bokpaket förmodligen men jag vet inte från vem. Antingen kan det vara från Boktipset, Adlibris eller från bokklubben Gondol. Ska bli jättespännande att se när jag väl har hämtat paketet, vilket lär bli först imorgon.

Läs hela inlägget

Författaren Carlos Fuentes är död…

av

… och jag har ingen aning om vem han är och har då naturligtvis inte heller läst något av honom. Jag lägger genast boken Artemio Cruz död i Vill läsa listan. Den verkar intressant och en bok som jag nog skulle tycka om.

Artemio Cruz död

Krogen!

av

Jag har ändrat mig beträffande bokval. Jag tänker faktiskt sätta tänderna i boken Krogen av Émile Zola istället. Blev plötsligt sugen på att läsa en klassiker. (Bilden: Émile Zola 1902. Jag hittade bilden när jag googlade.)

Krogen

Mig äger ingen

av

Det skall göras en film på boken Mig äger ingen skriven av Åsa Linderborg. Jag har inte ens läst boken. Vägrar att göra det eftersom Åsa Linderborg tillhör en av mina hatobjekt. Alltså, jag säger inte att boken är dålig, BT estimerar en femma i betyg från mig.

Kanske jag i alla fall ser filmen.

Mig äger ingen

Vad ska jag läsa nu då?

av

Vad ska jag välja? Ninas resa kanske?

De andra böckerna som finns under ”Läser just nu” har jag kvar på landet. Tyvärr!

Böcker:
Ninas resa : en överlevnadsberättelseSäg det inte till någon : ett barndomshelvete i MagdalenatvätteriernaSnöängel
Läs hela inlägget

Fyndat på loppis samt lästa böcker under min lillsemester på landet.

av

Jag kan ju aldrig motstå ett loppis när jag går förbi. Jag fyndade följande:

Gata upp och gata ner av Harald Norbelie

Sigrid & Isaac av Anders Wahlgren

Stjärneklok av Ann-Charlotte Alverfors

Stora boken med Norgehistorier av Jonas Darnell (en f ö usel bok enligt mig.)

Körflickorna av Alan Warner

Under vistelsen på landet läste jag följande böcker:

Stjärneklok av Ann-Charlotte Alverfors

Dirty Havanna: Havannatrilogin av Juan Pedro Gutirrez

Lika som kärlek: sammanliggningen i Lubboträsk av Anita Salomonsson

Fotspår av Ananta Pramoedya Toer

Läs gärna mina kommentarer vid respektive bok.

Jag har också gjort en bokbeställning i dag:

Kupongtjuven… av Christina Kellberg

Repetitionen av Eleanor Catton

Moderspassion av Majgull Axelsson

Alla tre böckerna är i pocket och alla tre spås jag ge en femma i betyg.

Böcker:
Lika som kärlek : sammanliggningen i LubboträskFotspårDirty Havanna - Havanna-triologinGata upp och Gata ner  1-2Sigrid & IsaacStjärneklokKörflickornaRepetitionenStora boken med norgehistorier och annat kjempeskojKupongtjuven. Min mormors förlorade hederModerspassion