En kräftskiva till, sen äntligen Barberrys Igelkottens elegans. Får jag ha höga förväntningar?
lördag 21 aug 2010Mot Malmö med Dorian Gray. Akta sig för fåfängan!
tisdag 3 aug 201045 grader på Fleminggatan och Hagman har mig i ett järngrepp med Vänner för livet
onsdag 14 jul 2010Per Hagmans Vänner för livet på posten, midsommarförberedelser och tankar kring Murakamis löpvanor. Tillbaks i Stockholm - checklistan lång
torsdag 24 jun 2010Hänförd av Andes Paulrud i självaste Karlskrona
tisdag 15 jun 2010Behöver tips på Stockholmsskildringar, gärna av kvinnliga författare tack!
tisdag 18 maj 2010http://osqledaren.se/2010/05/ta-dig-tid-for-novellen/
tisdag 11 maj 2010Helgen vecka 18: Per Hagman-tävlar, nya recensioner från kårtidningen och en runda till Myrorna med fina resultat
lördag 8 maj 2010Följer glatt tidens hetaste tips: Colum McCann - Let the great world sprin
onsdag 28 apr 2010Vulkanhelg
fredag 16 apr 2010Vulkanen gjorde mina dagar i Madrid till aska. Gläds över ny biljett till nästa helg. Pustar ut i fredagssol med Joseph O´Neills Netherland. Det är bra. Riktigt bra så här långt.
Tar en paus i världslitteraturen. Hänger med Slas till 50-talet och Paris i Efter oss syndafloden
tisdag 6 apr 2010Tar Båten (Nam Le) till Berlin. Påsk i Friedsrichshain med mor, far och Leo!
tisdag 30 mar 2010Tentaperiod över för denna gång. Firas med en stund ihop med Alice Munro, senare bubbel hos Edvin och vidare till Kåken!
torsdag 18 mar 2010Till Kårtidningen
lördag 13 mar 2010Jo, jag recenserar litteratur i KTH:s kårtidning och ska liksom ha ett slags tema, en tråd mellan böckerna jag skriver om i varje nummer. Jag har lite idétorka i tentatider. Det ska röra sig om tre fyra verk.
Halvtråkiga förslag - fyll gärna på!
- Författarpar (Safran Foer/Krauss, Auster/Hustvedt)
- Fäder i bokform (Schulman, Nils Claesson, Helström mfl)
- Vårens debutanter (Nam Le.. mer?)
- Känd för annat men också författare (Nick Cave, Schulman..)
- New York-författare
Håller mig över ytan
fredag 12 mar 2010Trettio minuters paus i hemtentaskrivandet gav rum för en runda ner till Myrorna, med resultat:
Paul Auster -Slumpens musik
Harper Lee - To kill a mockingbird
Nicole Krauss - Kärlekens historia (tredje exet, bästa gå-bort-presenten)
Tomas Tranströmer - Den stora gåtan
Nota: 60kr
Blir väldigt sugen på att läsa Nam Le efter dagens sida i DN
lördag 6 mar 2010Blir väldigt sugen på att läsa Nam Le efter dagens sida i DN
lördag 6 mar 2010Ikväll Beach House @Debaser, tills dess Paul Austers Invisible - finlördag
lördag 27 feb 2010Ger mig på Alex Schulmans debut - man har ju ingen rätt att tycka utan att ha läst
fredag 19 feb 2010Pastures of Heaven
tisdag 16 feb 2010Jag säger bara det - har ni inte läst Steinbecks Himmelska ängderna so do it. Efter elände hos Müller och Lessing är det en befrielse att få vandra lojt från gård till gård på Kaliforniens landsbygd. Fantastiska person- och livsskildringar. Hjärtligt och ljuvt.
från Herta Müllers Hjärtdjur till Doris Lessings Femte barnet - Nobelprojektet fortskrider
måndag 1 feb 2010JD SALINGER 1919-2010http://www.dn.se/kultur-noje/nyheter/j-d-salinger-avliden-1.1035414
fredag 29 jan 2010Litteraturrecensent
måndag 25 jan 2010Är numera litteraturrecensent på KTH:s kårtidning Osqledaren. Första uppdrag - recensera fyra nobelpristagare. Börjar med Herta Müller idag, har en Albert Camus i bakfickan. Ge mig gärna förslag på vem jag mer bör inkludera för att få en härlig spridning. Vad ska jag läsa med le Clezio?
Torsdagkväll: finsällskap, SVTPlay-dokumentären Monsterstäder, Marguerite Duras och biljetter till Magnetic Fields beställda
torsdag 21 jan 2010Paket
onsdag 20 jan 2010AVI byttes nyss mot paket över ATG-ombudets disk -innehåll:
Marguerite Duras - Halv elva en sommarkväll
Albert Camus - Brev till en tysk vän
Karl-Johan Vallgren - Kunzelmann & Kunzelmann
Herta Müller - Hjärtedjur
Alice Munro - Kärlek, vänskap, hat
Marcel Aymé - Mannen som kunde gå genom väggar (gåbort-present, inbunden, 19kr!)
Ni känner säkert till känslan som i denna stund fyller mig. Pappersdoft och välbehag. Älskar att böcker är så pass billigt i detta land ändå. Och Lind & Co! Vilket fint förlag ändå.
Säg mig, var i högen börjar jag?