Läs hela inlägget

Den vita rasen möter Mördartomaterna.

av

Ibland måste man vända på stenarna bara för att påminna sig om vad som ligger under dem.

Och det är ta mig fan inte svårt.

Det enda man gör är att skriva ett blogginlägg som börjar med orden ”den vita rasen”. Då får man garanterat fler läsare. Om man dessutom inkluderar ordet ‘undergång’ i denna rubrik; ja, då kan man dessutom räkna med skitförbannade läsare.

För vilka är det som googlar på Den vita rasen?

Inte boktipsets vanliga läsare, skulle jag tro.

Det finns människor som påstår att det rasistiska hotet är överdrivet. Här är alla lika mycket värda.

Människor som Anders Behring Breivik och Peter Mangs är enstaka galningar som agerar helt på egen hand och inte företräder någon.

Det finns till och med judar – som Israel Shamir – som gör gällande att det inte längre existerar någon antisemitism. Det är något judarna själv har hittat på.

Och så finns det människor som hatar muslimer – men det beror ju bara på att de är ett gäng kriminella kvinnomisshandlande terrorister hela gänget.

Jag vill påminna om en sak. Rasism=Rädsla. Rädsla för det okända. Rädsla för att förlora det man har – eller tycker sig ha.

Samt rädsla för att man egentligen inte duger något till.

Rasismen är för mig ett resultat av bristande självkänsla. Av någon anledning känner man sig hotad. Man tror att dessa människor – vilka de nu är – vill en illa.

Och de egna misslyckandena skylls på dessa människor.

Med tanke på de vitas odiskutabla framgångar överallt i världen, skulle man därför kunna dra slutsatsen att vi har den bästa självkänslan av alla.

I själva verket är det tvärtom. Vi är räddast av alla. Vilket är märkligt, eftersom vi trots vårt ringa antal är världsdominerande.

Bara man andas ett ord om att vår vita hy kanske inte är någon fördel – utan faktiskt tvärtom – så reser sig nackhåren hos vissa och man får genast höra att man önskar förinta alla vita.

Det är underhållande i och för sig. Men också ganska skrämmande.

För rädsla är oftast något destruktivt, som leder till destruktiva handlingar. Så länge det bara rör sig om vad som sägs i ett kommentarsfält, så är det väl OK.

Men vi har ganska nyligen sett att det kan gå lite längre än så.

Vi är vita. Vad är vi rädda för?

Varför bli så panikslagen över påståendet att den vita hyn inte är en fördel?

Därför att den inte är det. Så här skrev jag för några dagar sedan:

”Högerextremister som Anders Behring Breivik och Peter Mangs fruktar den vita rasens undergång. Med tanke på invandring och ökat resande så kan det vara en berättigad farhåga. Det skulle inte förvåna mig alls om allt fler av oss inom en inte alltför avlägsen framtid blev något brunare.

Saken råkar bara vara den att det är en positiv utveckling. Vi bör blandas upp. Den vita hyn är värdelös. Det har vi alltid vetat men aldrig accepterat. Därför har vi i århundranden försökt påvisa ett icke-existerande samband mellan vit hud och överlägsen intelligens, eftersom ett sådant samband skulle ursäkta det faktum att vi faktiskt utgör den den av mänskligheten som är sämst rustad för överlevad. Och i kraft av denna övertygelse har vi förslavat andra kulturers befolkningar.”

”Det har vi alltid vetat men aldrig accepterat” kan tyckas vara en alltför långtgående formulering. Men nu börjar jag själv tycka att jag hade rätt när jag skrev den. Inom oss vet vi att vi är bräckligare än andra. Men vi beter oss som om motsatsen vore faktum.

Det kallas förakt för svaghet.

Vår egen svaghet, alltså.

Och det är självföraktet som är det farligaste – eftersom vi väljer att förneka det och istället vända vårt hat mot andra.

Alltså är rasism en form av självförakt.

Vilket är något jag alltid misstänkt, men nu fått bevis för.

Dagens Låt: Är en önskelåt. Jag misstänker att jag har lirat den här förut, men nu kör vi den igen. Det blir Eagles med Desperado:

Och visst ja. Så var det Mördartomaterna. Här har vi dem:

PS: Och om någon har svårt att hitta mig: Bara att googla på Den vita rasen. Då dyker jag upp blixtsnabbt:

Den vita rasen möter Mördartomaterna. | Carinas blogg

www.boktipset.se/blogg/…/den-vita-rasen-moter-mordartomaterna/
Du har +1:at detta offentligt. Ångra

17 minuter sedan – Det enda man gör är att skriva ett blogginlägg som börjar med orden ”den vita rasen”. Då får man garanterat fler läsare. Om man dessutom

Läs hela inlägget

Manga-målet i HD i morgon. Rebakah Brooks åtalad. Och Assange intervjuar före detta Guantanamofånge.

av

Översättaren Simon Lundström är dömd för ringa barnpornografibrott, eftersom man under en razzia i hans bostad fann Manga-serier vilkas innehåll kunde betraktas som barnpornografiskt.

Domen har bland annat lett till att Lundströms uppdrag hos exempelvis Bonniers upphört.

I morgon tar Högsta Domstolen upp det här fallet. Och Lundström har fått draghjälp från Rikskriminalen:

Det är alltså Björn Sellström vid Rikskriminalpolisens barnporrgrupp som tagit till orda. Polisen sysslar hellre med att utreda verkliga övergrepp mot barn – inte vad som står i serietidningar, menar Sellström.

Och jag förstår honom fullständigt. Men det här är dessutom en yttrandefrihetsfråga. Man vill i och med de tidigare domarna mot Lundström förbjuda fiktiva skildringar, som av någon anledning anses förkastliga.

Eftersom jag är författare sparkar jag omedelbart bakut. Sådana beslut skulle kunna innebära en inskränkning av min egen yttrandefrihet som konstnär. Exempelvis skulle man kunna förbjuda åtminstone en av mina romaner; Den som vässar vargars tänder, i vilken övergrepp på barn förekommer.

Därför är morgondagens beslut i Högsta Domstolen mycket viktigt.

För några dagar senare tog jag del av de så kallade Leveson-förhören mot Rebekah Brooks – mediamogulen Rupert Murdocks högra hand. Det var en rätt plågsam upplevelse och därför förvånar det mig inte att Brooks – och hennes äkta man – nu har gripits av polisen och kommer att åtalas.

Vad jag frågar mig är: Är hon offerlammet?

Det var den obehagliga känsla jag fick när jag tillbringade ett par timmar med tidningen The Guardian, som direktsände förhören.

Vad händer med familjen Murdoch?

Men i denna fråga är jag okunnig.

Julian Assanges TV-show fortsätter och veckans gäster är en före detta fånge i det ökända Guantanamo, samt en annan aktivist. De heter i tur och ordning Moazzam Begg och Assim Qureshi och är aktiva inom organisationen Cage Prisoners, som kämpar för Guantanamofångars rättigheter.

Gott så. Googlar man på Begg finner man att han inte är så där alldeles okontroversiell – men vem hade väntat sig det, när han är gäst hos Assange? Exempelvis ska Salman Rushdie ha sagt att Amnesty aldrig skulle ha haft med Begg att göra – möjligtvis på grund av Beggs tidigare stöd av talibanerna.

Amnesty har numera inget med Begg att göra.

Men det är ju faktiskt själva intervjun som är det viktiga. Och jag ryser när jag hör Begg säga att det värsta Usama bin Laden gjorde – om han gjorde det, läggs det till – är bombningen av World Trade Center – på grund av attentatets negativa effekter för den muslimska befolkningen.

Inte ett ord om 3000 döda i själva aktionen.

I skenet av detta vill jag resa frågan: Gör Julian Assange något positivt för den muslimska befolkningen i och med den här intervjuserien?

Eller gör han i själva verket det rakt motsatta?

Det verkar som om USA-hatet och Assanges egen belägenhet vad gäller eventuell överlämning till Sverige har lett till att WL-grundaren – trots att han har unika möjligheter – inte tänker på att ställa det nödvändiga och mest relevanta frågorna.

3000 döda i WTC. Var det motiverat?

Som intervjun nu ser ut, så är det lätt att dra slutsatsen att Assanges muslimska intervjupersoner tycker det är helt OK att köra in ett par jumbojets i lika många skyskrapor.

Var det meningen?

Ingen video tillgänglig än, men så här ser den här delen av konversationen ut:

JA:
What about Bin Laden? What did Bin Laden do right?

MB:
Well, if you take a look at what he did at the time when the Soviets occupied Afghanistan and the Americans were supporting him, he did everything right from that point onwards. He did everything right because he was being supported by the West, and that was the evidence for it. Er, what he did wrong…

JA:
Oh, I don’t mean what the West believes, I mean what do you believe?

MB:
[laughs] No, I know, I know, and as… I think that was right too… I think that was right too, for the Afghans to be able to liberate themselves with the support of everybody who was helping them, was absolutely right. But as far as, er, the ordering of the attacks, if that’s what he did, and that’s still… I don’t know, in my mind it’s not been established because he didn’t have due process… if that’s what he did, it was wrong because it started a chain reaction that we’ve not been able to recover from since.

Well. Det uttalandet hjälper inte den muslimska saken, om man säger så.

Dagens Låt: Är en önskelåt. Matchbox 20 har jag alltid gillat och här hör vi dem med Push:

PS: Gnäll och du skall finna. Här är The World Tomorrow del 5:

Läs hela inlägget

Jude och antisemit samtidigt? Vi tar oss en titt på Norman Finkelstein.

av

I det inte så alldeles Israel-vänliga Russia Today tänker man inom kort sända en intervju med amerikanen Norman Finkelstein, författare och hängiven anhängare av palestiniernas rättighet till en egen stat.

Finkelstein är inte en alldeles okontroversiell person. Hans mest säljande bok är The Holocaust Industry, som bland annat gör gällande att en hel del pengar går ner i judiska fickor, trots att mottagarna inte är överlevare från Förintelsen ett dugg.

Förintelsen har blivit en kassako, menar Finkelstein, som också gör gällande att Israel använder nazi-tidens massmord som ursäkt för att få bete sig som det vill.

Det är ett argument jag själv hörde redan på 80-talet, och ironiskt nog kom det alltid från judiskt håll.

Frågan är bara: Varför överhuvudtaget dra in Förintelsen i diskussionen när vi talar om palestiniernas rätt till en egen stat? Det är oseriöst och gynnar ingen.

Men vad som intresserar mig med Norman Finkelstein är hans egen historia. Båda hans föräldrar överlevde Förintelsen. Men Finkelstein frågade aldrig sina föräldrar om vad som egentligen hänt dem under deras tid i koncentrationslägren. Han var rädd för det han skulle få veta. Hans far var tystlåten. Hans mor blev närmast hysterisk varje gång hon fick höra ordet ‘krig’. Familjen var mycket poltiskt medveten. Man var exempelvis emot Vietnam-kriget.

Men föräldrarnas upplevelser i koncentrationslägren. Dem talade man inte om.

Man behöver inte vara mycket till psykoanalytiker för att räkna ut att ett förflutet som detta – ett förflutet det inte talas om – påverkar hela familjen, och i Finkelsteins fall, inte på ett särskilt konstruktivt sätt.

Inte för att jag har något emot hans engagemang i Palestina-frågan. Utan för att han blandar ihop detta med Förintelsen, och så till den grad att han själv blir betraktad som antisemit.

Allt det outsagda i den familj han kommer från, har resulterat i vad som närmast kan beskrivas som ett föräldrauppror – vilket hade varit helt OK, om Finkelstein själv varit det minsta medveten om det.

I den dokumentär som gjorts om honom framstår han som en främling inför sig själv. Han har de åsikter han har.

Men han tycks inte veta varifrån de kommer.

Istället talar han om sin fars tystnad, och om hur svår hans mor var att ha att göra med.

Som publik tänker man genast: Jamen här har vi det. Det är därför han blivit så engagerad i den här frågan. Det finns en vrede där. Det finns ett behov av kompensation. Egentligen är det här en sorts hämnd.

Men Norman Finkelstein förstår det inte själv.

Den film jag talar hem heter American Radical: The Trials Against Norman Finkelstein. Den är prisbelönt och det är den värd. Här har vi den:

Dagens Låt: Är en önskelåt. Det blir Metric med Black Sheep:

Läs hela inlägget

Den vita rasens nära förestående undergång – tankar kring bikini-debatten. Dessutom Söndagsfilm: The Damned av Luchino Visconti.

av

Människan är den mest framgångsrika varelsen på den här planeten och anledningen är en enda: Våra överlägsna hjärnor. Utan dem hade vi inte klarat oss länge. Betänk detta: Vi springer inte särskilt snabbt. Vi är dåliga på att klättra i träd. Vi kan verkligen inte flyga. Vi har dålig syn, halvtaskig hörsel och inget luktsinne att tala om. Dessutom saknar vi päls. Hade vi inte begripit att klädtillverkning är möjlig hade en hel del av oss frusit ihjäl.

Vi har också problem med reproduktionen. Barnafödslar är något som kräver assistans – unikt för vår art - och trots att denna assistans oftast är tillgänglig, så går det förbluffande ofta snett ändå. Jag vet ingen art som föds med så många defekter som just den mänskliga. Själv är jag närsynt. Men det finns blinda, döva, rörelsehindrade och en hel del individer som helt enkelt inte skulle överleva över huvud taget om det inte vore för att vi tycks ha en nedärvd instinkt att faktiskt ta hand om varandra.

Visserligen är vi bra på att slå ihjäl varandra också. Men det är inte det vi ägnar vår mesta tid åt. Vi föredrar motsatsen: Att på olika sätt försäkra oss om vår fortsatta framgång på den här planeten.

Metoderna är inte alltid de bästa. Då och då upptäcker vi att vissa djurarter börjar föda ungar med samma typ av defekter som vi finner hos oss själva. Det bekymrar oss genast, eftersom vi inser att felet är vårt. Vi har i vår iver att inte bara bli kvar på den här planeten, utan även förstärka vår position, förgiftat vissa arter.

Och eftersom våra hjärnor är överlägsna, inser vi också att konsekvenserna av detta utgör hot även mot vår existens.

Vi kan inte leva här ensamma. Blev vi ensamma, skulle detta innebära slutet för oss.

Eftersom vi – våra hjärnor undantagna – är rätt undermåliga från början.

I veckan har det talats mycket om HM:s brasilianska modell, som i företagets bikinikampanj är bra mycket brunare än vad som anses hälsosamt. HM ökar risken för hudcancer, heter det.

Men det är ju som sagt inte Blondinbella som är HM:s modell, utan en kvinna med betydligt mörkare pigment än det nordiska. Så även om solbrännan i min värld ser ut som sprayfärg, så är det klart och tydligt att modellen tål solen bättre än vad vi här uppe i Skandinavien gör.

Hon kommer förmodligen aldrig att drabbas av någon hudcancer, även om hon pressar sex timmar om dagen.

Men det gäller inte för oss. Vi har knappt något pigment alls, vilket innebär att vi inte bara är överkänsliga mot solen nere vid ekvatorn; vi tål inte ens vår egen nordiska vårsol.

Alltså är vi mindre livsdugliga än HM:s bikinimodell.

Bara för att nämna ett exempel.

Saken råkar bara vara den att det är en positiv utveckling. Vi bör blandas upp. Den vita hyn är värdelös. Det har vi alltid vetat men aldrig accepterat. Därför har vi i århundranden försökt påvisa ett icke-existerande samband mellan vit hud och överlägsen intelligens, eftersom ett sådant samband skulle ursäkta det faktum att vi faktiskt utgör den den av mänskligheten som är sämst rustad för överlevad. Och i kraft av denna övertygelse har vi förslavat andra kulturers befolkning.

Visserligen lär det hos 20% hos den nordeuropeiska befolkningen finnas en muterad gen, som gör oss immuna mot vissa sjukdomar. Det var därför bara många människor dukade under under digerdödens härjningar – inte alla människor.

Den här genmutationen anses också ge immunitet mot AIDS – vilket enligt dessa forskningsrön utgör den egentliga förklaringen till att sjukdomen slagit så hårt mot den afrikanska befolkningen. Det handlar inte om svält och allmänt usla livsvillkor. Det handlar om en genmutation som saknas hos alla afrikaner.

Men som alltså förekommer hos 20% av alla nordeuropeer. Och kanske är det just därför vi fortfarande existerar.

På grund av en muterad gen.

Men varför finns den vita rasen över huvud taget? Bortsett från en ibland förekommande genetisk defekt, så är vi ganska onödiga. Ett slags naturens misstag.

Hade jag varit troende, så skulle jag möjligtvis ha fastnat för den här tanken: Vi är här för att erinra resten av jordens befolkning om människans bräcklighet.

Inte om hennes överlägsenhet.

Och det är i så fall när vi inser det vi gör slut på rasismen en gång för alla.

Dagens Låt: Är två önskelåtar med två gamla bekanta. I tur och ordning hör vi Eminem och Drake:

Film ska vi också se och även om kvalitén inte är den bästa, så vill jag ändå varmt rekommendera Luchino Viscontis The Damned från 1969, med Dirk Bogarde och Ingrid Thulin i huvudrollerna. I den här undergångsskildringen handlar det om överklass och nazism. Den italienska titeln är La Caduta degli Dei, vilket betyder Gudarnas fall:

Läs hela inlägget

USA återupptar sin vapenexport till Bahrain – men varför? Här är anledningen till att skon klämmer.

av

Det verkar som om Bahrain är på väg att ta sig ur mediaskuggan. Ekot rapporterade idag om det amerikanska beslutet att återuppta sin vapenexport till Bahrain – ett beslut som måste vara föga välkommet hos oppositionen.

Människorättsaktivisten Nabeel Rajab sitter fortfarande fängslad och idag planerar man demonstrationer till förmån för honom och andra politiska fångar i landet.

Hittills har jag inte sett några uppgifter om dessa demonstrationer i media.

Så varför så tunn rapportering om Bahrain? Så här är det. Oppositionen i det sunnistyrda kungadömet är framför allt shiamuslimsk, och misstänks vara understödd av Iran.

Och ingen gillar Iran – även om inte ens USA verkar tycka att den eventuella israeliska planen på ett krig mot landet är någon god idé.

Och självklart är det inget vidare att en demokratiivrande opposition förknippas med ett land som inte heller är en demokrati.

Julian Assange, som intervjuade Nabeel Rajab någon vecka innan denne arresterades, beskylls också för att vara Iran-vänlig, bland annat i den här artikeln:

- som innnehåller följande formulering:

”Julian Assange turned up in Geneva as a representative of an Iranian non-profit abbreviated as IIPJDH. Today I can no longer find any roots of this foundation; so couldn’t the Swiss press at that time, like Tribune de Genève. ”

Assange som representant för okänd iransk stiftelse år 2010, alltså, under lanseringen av Irak-dokumenten.

Vore jag Assanges pressagent skulle jag omedelbart be WL-grundaren om omedelbar och offentlig förklaring. Det ser nämligen inte bra ut med en frihetsivrande aktivist som tycks föredra den ena diktaturen framför för den andra.

I synnerhet inte när han dessutom blivit beskylld för att vara antisemit, på grund av sina kontakter med Israel Shamir.

Har Assange en förklaring så vill jag gärna höra den. Att hans första intervju i programmet The World Tomorrow var med Hezbollah-ledaren Hassan Nasrallah, har inte direkt tagit död på de Iran-vänliga spekulationerna.

Men idag ska det alltså demonstreras i Bahrain – såvida inte regimen lyckas kväva denna protest i sin linda.

Det är min förhoppning att västerländsk media rapporterar om det här – oavsett om Iran är med och leker eller inte.

Eller ska jag behöva sitta och stirra på det kremlfinansierade Russia Today idag också?

Gud förbjude.

PS:

Nabeel Rajab@NABEELRAJAB

Saturdays protest will be at 3pm and will bestart from Bab Albahrain, plz broadcast #Bahrain

- inte Rajab själv som twittrar. Han lär sitta inne fortfarande.

- och för bara några minuter sedan nämnde Dagens Eko den planerade demonstrationen. Det var välkommet.

Dagens Låt: Är en önskelåt. Det blir Coldplay med Viva La Vida:

Några timmar senare: Det demonstreras i Bahrain:

Nabeel Rajab@NABEELRAJAB

Remember that your goal is not in dealing with riot police on the streets, its the regime. Focus on the real target, stay peaceful #bahrain

Läs hela inlägget

Leveson utredningen: Den brittiska pressens geggande med brittiska politiker på toppnivå. Plus: Skånska mord och skånsk kalops.

av

Jag tar i skrivande stund del av en något ansträngd tillställning: Rebekah Brooks, före detta redaktör och nära medarbetare till Rupert Murdoch blir förhörd angående The Suns och News of the Worlds poltiska kontakter.

Och de är inte få. Sällan har man väl hört talas om värre geggande politiker och tidningsmän emellan. Underhållande är det också.

- och hela denna skandal började med avslöjandet att News of the Worlds reportrar sysslat med illegal avlyssning av ett antal kändisar – bland andra Hugh Grant.

Sedan dess har den här soppan blivit alltmer smakrik. Och förhöret av Brooks går måhända till historien som ett av de mest pinsamma någonsin – med en förhörsledare som ställer sina frågor på ett sådant sätt att alla förstår att han vet ganska så mycket mer än vad han faktiskt säger.

Och det ska alla andra också veta.

Very British, indeed.

Under tiden detta pågår väntar vi fortfarande på den engelska högsta domstolens beslut i överlämningsfrågan av Julian Assange. Förhandlingen hölls i början av februari. Nu har vi hunnit en bra bit in i maj.

Och fortfarande hävdar WikiLeaks med emfas att det svenska rättssystemet är korrumperat, och att utfärdandet av den svenska arresteringsordern är politiskt motiverad.

Eftersom vi omedelbart kommer att utlämna Assange till USA.

Inte ett ord om att det faktiskt är engelsmännen som har hållit Assange i husarrest i snart ett och ett halv år – vilket är absurt länge med tanke på att det Assange är anklagad för i Sverige knappast skulle ge ett så pass långt fängelsestraff – om det ens blir rättegång av det hela.

Före detta överåklagare Sven-Erik Alhem berättade för mig att det värsta som ur svensk synvinkel skulle kunna hända, var att det över huvud taget inte blir något åtal mot Assange.

Jag sa: Det kanske vi ska vara beredda på.

Nåväl. Medan alla – inklusive Assange själv – snällt sitter och väntar på att engelska HD ska behaga säga något i den här frågan, så står vi öga mot öga med en politisk skandal som faktiskt trotsar all beskrivning. Vem äger filmrättigheterna till Murdoch-affären?

Förmodligen Murdoch själv.

Dagens Låt: Är en önskelåt. Här är Tom Petty and the Heartbreakers med Mary Jane’s Last Dance:

För övrigt blir det kalops till middag ikväll. Ungefär den här:

och till detta: Skånska mord. Minns ni TV-serien med Ernst-Hugo Järegård i huvudrollen? Här är ett av de hårresande avsnitten:

Läs hela inlägget

Litteratur på film: Lång dags färd mot natt. Plus: George Michael ”väljer” önskelåt.

av

Familjedrama. När jag började fundera på att skriva dramatik sa alla: Vad du än gör, skriv inte ett familjedrama.

Och anledningen var enkel: Det här var Lars Noréns område – och inspirerade av honom försökte många skriva sin egen familjerelaterade dramatik, med katastrofala resultat.

Låt familjen vara ifred. Det där kan Norén bättre än du.

Vilket i de allra flesta fall var helt sant. Nu var ju inte Norén direkt först med att i delvis självbiografisk form dissekera familjeinstitutionen. Eugene O’Neills mest berömda pjäs är Lång dags färd mot natt – som säkert inspirerade Norén när han skrev Natten är dagens mor och Kaos är granne med Gud.

Jag har hittat två filmatiseringar av O´Neills mästerverk, och det är svårt att välja mellan dem. Förmodligen ska man ta sig tid att se båda. Den första filmen är gjord av Sydney Lumet och har Katharine Hepburn i huvudrollen. Det är knappast dåligt.

Så har vi en modernare version. Här ser vi bland andra Jack Lemmon och Kevin Spacey:

Med andra ord har alla O’Neill fans helgen inbokad…

Jag fortsätter följa George Michaels twitter-konto. Det är tydligt att artisten är mycket intresserad av hbt-frågor; många av hans inlägg handlar om just detta.

Dessutom har vi ett gemensamt favoritband. Det rör sig om Antony and the Johnsons, som jag många gånger tänkt spela men alltid glömt bort det. Det tänker jag inte göra idag. Här är George Michaels eget val:

George Michael@GeorgeMichael

This man is a fucking genius….why do we not spend more of our lives listening to musicians like this. whose music can be life-changing.

Antony and the Johnsons – Hope There’s Someone (Live Jools Holland 2005):http://youtu.be/I0TBmXolGxA via @youtube

Vi har ytterligare en önskelåt. Det blir Relient K med Who I Am Hates Who I’ve Been:

- dessvärre ej inbäddningsbar.

Läs hela inlägget

Nabeel Rajab fortfarande fängslad. Anonymous hackar Kreml! Plus: Skvaller om George Michael – av George Michael! Dessutom: Litteratur på film. The Killing of Sister George.

av

Jodå, människorättsaktivisten Nabeel Rajab sitter fortfarande fängslad i Bahrain, och nu har även Amnesty reagerat på detta:

Och det är bra. För övrigt är jag fortfarande irriterad på att det finns så lite västerländsk rapportering från landet. I engelska The Guardian står just ingenting åt detta. Där ägnar man sig hellre åt avlyssningsskandalen och den utredning som pågår. Just idag berättar man att George Michael sagt att han inte tänker delta, och från utredningens håll har man berättat att Michael inte ens blivit tillfrågad.

Men Michael är av en annan åsikt. Han vaknade för en timme sedan och började genast twittra. Det är rätt underhållande läsning. Så här berättar han:

George Michael@GeorgeMichael

I was going to save it for the memoirs, but fuck it :)

a member of the public than just another celeb complaining about their lot. So I sent it to them.

was a perfect example of just how horrific the methods of News International had become, and that the inquiry may be more sympathetic to…

(I’m trying not to be cruel here, but many of you will recall that he was signicantly older and not the best looking man on earth)

I thought that the letter , written by a man whose only crime was to be chosen as someone perfect to humiliate me…

Sick fucking bastards.

Other than The Sunday Mirror,who said that they might follow up his story but only if (and here comes the sickest bit !) he was HIV positive

He told me that he had approached several television and news outlets to refute the story and make it up to me, but no one was interested..

Because the man I met was about 6 foot four and had a Dutch accent”. But by that time he had signed his statement.

again, who was the celebrity he had supposedly met in the dark? They told him it was me, to which he replied ”But that’s impossible….

what they wanted. Once they had their ”story” they made him sign it and were ready to leave, at which point he asked them…

publish the pictures of that ‘encounter’. He asked who he was supposed to have met, and they said they would tell him once he had given them

him having sex with a celebrity on the heath, and that unless he let them take pictures of him in daylight there and then, they would..

In the letter he told me that two journalists had followed him to his home in Brighton and told him that they had night vision pictures of..

Poor bastard…he wrote a letter to me to apologise for the story, which made the front page of The News of the World several years ago.

Let me explain further…

sorry, who was blackmailed (literally) into giving News international a completely fictional account of meeting me on Hampstead Heath…

You have to laugh really. Truth is though I didn’t want to participate, I sent the inquiry a letter from the poor man who blackmailed into..

they spoke to my legal team. Funnily enough, had they wanted my phone number they could probably have got it from News International!!

A ‘spokesman’ says that I was never asked to participate. By which I suppose they mean they didn’t actually have my phone number, so…

So apparently I’m lying about being approached by the Leveson Inquiry.

Get ready for today’s rant …:)

Morning everyone…..

Ja, det här blev den längsta skärmdumpen någonsin och jag ska försöka se till att det inte händer igen. Men jag kunde liksom inte låta bli. Och Michael twittrar fortfarande. Bara att kolla:

Och just kom länken till den fabricerade story i News of the World som Michael syftar på:

Så här ska ett twitterkonto se ut!

Father Figure var önskelåt för några dagar sedan, men nu tycker jag vi lyssnar mer på George, som just twittrat att han faktiskt sysslar med musik fortfarande, om någon undrar och oroar sig.

Vi har även en önskelåt. blink 182 vill jag minnas att jag lirat förut, och här är bandet igen, med Dammit:

I serien Litteratur på film tänker jag nu ägna mig åt filmatiserade pjäser. Dramatikern Frank Marcus är det nog få som känner till. Men hans pjäs The Killing of Sister George blev 1968 en film regisserad av Robert Aldrich. I filmversionen är syster George en av karaktärerna i en TV-serie av Hem till Gården-typ. Men nu har huvudrollsinnehavaren fått reda på att man tänker ta livet av hennes karaktär. Lägg därtill att hon har ett komplicerat förhållande med en betydligt yngre kvinna, och konflikten är komplett. Välspelat och välregisserat är det i det här dramat:

- som finns tillgänglig på YouTube i sin oavbrutna 2 timmar och 13 minuter långa version.

PS: Några timmar senare. Nu har George Michaels twitterinlägg börjat bli uppmärksammade på lite olika ställen:

Och själv kommer jag nog att återvända till honom. Han är nämligen mycket aktiv vad gäller rättigheter för homosexuella.

Det allra senaste är att Anonymous ska ha hackat Kreml:

- enligt RT.

Och det var väl inte en dag för tidigt.

Läs hela inlägget

Undersökande journalist sökes: Vad händer i Bahrain?

av

Igår berättade jag om det öppna brev till regeringen Jonas Sjöstedt med flera publicerat hos SVT. Det handlade om de politiska fångarna i Bahrain, exempelvis dansk-svenske Abdulhadi al-Khawaja, som hungerstrejkar och som enligt brevet redan kunde vara död.

Det är han inte. Här är BBC: senaste rapport kring al-Khawajas tillstånd. De har nämligen träffat honom.

- och han är som sagt vid liv, om än rätt medtagen efter en hungerstrejk på 80-90 dagar.

Vidare har Julian Assanges intervju med människorättsaktivisten Nabeel Rajab sänts. Han ska ha gripits några dagar före sändning, efter ett besök i Libanon.

Rajab har i samband med intervjun sagt att när han twittrade om sin medverkan hos Assange, så blev hans hem omringat av nästan 100 poliser. Dessförinnan ska hans hem ha blivit attackerat ett flertal gånger, med tårgas.

melbourneninja@melbourneninja

Rajab tells #Assange about how his kids were harassed by members of #Bahrain regime, their house teargassed 20 times, father beaten/arrested

retweetad av WikiLeaks

Nu ska jag bekänna en sak, och det är möjligt att jag kommer att få ångra detta: Jag litar inte riktigt på Nabeel Rajab. Visst vet jag att situationen i Bahrain är gräslig, och att kungafamiljens så kallade vilja att demokratisera landet inte är något man ska lita alltför mycket på.

Men hundra snutar och tjugo tårgasattacker. Stämmer det verkligen? Och om Rajab anses så farlig, varför tilläts han lämna landet för att besöka Storbritannien?

Det var dessutom inte första gången. Rajab har gett ytterligare en intervju i London. Det skedde för några månader sedan och han blev rejält grillad i BBC:s HARDtalk, som är en sorts motsvarighet till P1:s lördagsintervju.

Och sitter Rajab verklígen fängslad? Kan vi vara säkra på detta?

Som sagt: Undersökande journalist sökes. Jag vill veta vad som händer i Bahrain.

Här är båda TV-programmen, The World Tomorrow och HARDtalk:

- som dessvärre ej är inbäddningsbara.

Vi får se om det går bättre med Dagens Låt, som är en önskelåt. Ilsket blir det med Hollywood Undead och deras låt som heter just…Undead:

Gjorde det inte. Fel hos BT eller fel någon annanstans?

Läs hela inlägget

Var finns den svenska mediabevakningen av Bahrain? Människorättsaktivisten Nabeel Rajab fängslad efter intervju med Julian Assange.

av

För några dagar sedan publicerade SVT ett upprop signerat Jonas Sjöstedt, Dror Feiler med flera:

- som innehöll en uppmaning till den svenska regeringen att protestera mot den politiska situationen i Bahrain.

Och jag håller med om att Bahrain har hamnat i total mediaskugga, kanske delvis på grund av krisen i Syrien.

(Har vi inte en svensk medborgare där, förresten? Vad hände med honom? Släpptes han eller torteras han fortfarande, inspärrad i fängelse?

Om någon har bättre koll än jag vad gäller detta, berätta det gärna!)

I veckans The World Tomorrow intervjuar Julian Assange den egyptiske aktivisten Alaa Abd El-Fattah och den bahrainske människorättsaktivisten Nabeel Rajab.

Det skedde i grevens tid. Rajab sitter just nu fängslad. Han greps på flygplatsen i Bahrain och kommer att åtalas. För vad är oklart. Men det kanske inte gör någon större skillnad. I Bahrain har det inte blivit så mycket av den arabiska våren.

WikiLeaks@wikileaks

[UPDATED 8] Bahraini human rights activist Nabeel Rajab arrested at airport after meeting Assange http://wlcentral.org/node/2581

Huruvida den här arresteringen har med Assanges intervju att göra är oklart, men det blev tydligen inte särskilt populärt att Rajab ställde upp på den:

WikiLeaks@wikileaks

Nabeel Rajab: When I said I was going to meet #Assange, my house was surrounded by almost 100 policemen https://www.youtube.com/watch?v=Y6k58FOO-fY

Well. Ni vet vad jag tycker om RT. Halva dagen har gått åt till att fira Putins återinstallation som president (och om någon på grund av gårdagens blogginlägg undrar: Går han fortfarande lika konstigt? så är svaret på den frågan ett klart : Ja. http://www.boktipset.se/blogg/carinarydberg/2012/05/06/an-en-gang-sa-valjer-psykopaten-sina-offer-och-vladimir-putin-ar-ett-av-dem/ )

Men det är olyckligt om det som uppmärksammas av Russia Today omedelbart diskvalificeras från all västerländsk mediabevakning – bara för att RT berättar om det. Hur mycket jag än hatar den här TV-kanalen så gör den ett bättre jobb vad gäller Bahrain än vad vi ser i svensk media - trots det öppna brevet till regeringen från Jonas Sjöstedt med flera.

Situationen i Bahrain är vidrig. Och det vore bra om både regeringen och medierna uppmärksammade det. Här är dock Reuters rapport om fängslandet av Rajab:

Dagens Låt: Är en önskelåt. Romantiskt värre blir det med Dan Seals och I’d Really Love To See You Tonight:

- som ej är inbäddningsbar. Men gullig ändå.